Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. KATILIM ENERJİ’DEN KADIN İSTİHDAM PROJESİ Yeni nesil GES

KATILIM ENERJİ’DEN KADIN İSTİHDAM PROJESİ Yeni nesil GES

admin admin -
25 0

KATILIM ENERJİ’DEN KADIN İSTİHDAM PROJESİ

Yeni nesil GES Projesi Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Şavlı, “Firmamız, kadın istihdamının önemine inanan ve bu alanda güçlü adımlar atan bir kuruluştur. Bugün, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, kadın çalışanlarımızın oranının %93 olduğunu gururla duyurmak istiyoruz” diyor. Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi ve devamında gerçekleşen ekonomik daralma, tüm dünyada istihdam oranlarında azalma meydana getirdi. Bu süreçte kadın istihdam oranındaki azalma erkeklere oranla %25 daha yüksek oldu. Hali hazırda kayıt dışı çalıştırılma ve maaş eşitsizliği gibi alanlarda kadınların çoğunlukla mağdur edilmeleri, sorunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

KADIN İSTİHDAMI BİZİM İÇİN BİR SAYI DEĞİL, TEMEL BİR PRENSİP

Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Şavlı: “Bugün Dünya Kadınlar Günü ve biz, şirketimiz bünyesinde çalışanların %93’ünün kadın olduğu gerçeğiyle gurur duyuyoruz. Kadın istihdamı bizim için sadece bir sayı değil, temel bir prensip. Kadınların gücüne inanıyor ve bu gücü enerji sektöründe kullanmaları için fırsatlar sunuyoruz. Kadınlarımızın yaratıcı ve yenilikçi fikirleri, işimizdeki başarıyı artırıyor. Onların liderlik becerileri, ekip çalışmasına olan katkıları ve empatik yaklaşımları, şirketimizi daha da güçlendiriyor. Kadınlarımız, bizim için değerli birer öğretmen ve ilham kaynağı.

KADINLARA YÖNELİK EĞİTİMLERLE GELİŞİMLERİNİ DE DESTEKLİYORUZ

Kadın çalışanların şirkete olan katkısına değinen Ferhan Şavlı, firma bünyesinde yapılan eğitim faaliyetlerinden de bahsetti: “Kadınların iş hayatında yer alması, toplumsal ve ekonomik gelişimin en temel unsurlarından biridir. Bu nedenle, Katılım Enerji olarak, sadece kadın istihdamını desteklemiyor, aynı zamanda kadınların kendilerini geliştirmeleri için de fırsatlar sunuyoruz. Sosyal ve mesleki eğitim programlarımızla, iş hayatında daha da güçlenmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Katılım Eğitim isimli bir eğitim programımız dahi mevcut. Çalışanlarımız arasında yer alan kadınlar, enerji sektöründeki geleneksel cinsiyet rollerini yıkarak, bu alanda da başarılı bir şekilde varlıklarını sürdürmektedirler. Bizler de, tüm dünyada kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olmalarını desteklemeye devam edeceğiz.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir