Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kadın hastalıkları

Kadın hastalıkları

admin admin -
32 0

Kadın hastalıkları

Hastalık, kişinin sağlığını ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bir durumdur. İnsanların sağlığının bozulmasına neden olan farklı hastalıklar vardır. Bu hastalıkların bazıları sadece kadınlarda görülür ve kadın doğurganlığı ile ilişkilidir. Bu nedenle, bu patolojilere obstetrik ve jinekolojik hastalıklar denir.

Kadınlarda görülen hastalıkların bir kısmı görece hafiftir ve tedavisi son derece basittir. Ancak bazı insanlar için bunun tersi olur ve bu bozuklukların tedavisi uzun bir süreçtir. Hastalığın türü ne olursa olsun kadınlar en kısa sürede izmir kadın doğum uzmanı ile iletişime geçilmesi muayene olunması, gerekli testleri yaptırmalı ve hemen tedaviye başlamalıdır. Aksi takdirde, hastalığın etkileri kadınlar için daha büyük sorunlara neden olabilir.

Yukarıda belirtildiği gibi kadın genital bölgesi ile ilgili durumlar olarak ifade edilebilir. Bu hastalıkların kendilerinin de farklı türleri vardır, başlıca kategorileri şu şekilde sıralanabilir.

Kısırlık Kadınlar için en kötü durumlardan biri çocuk sahibi olamamaktır. Kısırlık, kısırlığa işaret eden bir durumdur ve günümüzde kadınların yaklaşık %1’inde görülmektedir. Önemli sayıda vakada tedavi mümkün iken, bazı durumlarda tedavi mümkün olmayabilir.

Endometriozis

Endometriyum, her ay adet kanıyla dökülen uterusun astarıdır. Bazen bu atılma tam olarak gerçekleşmez ve endometrium farklı noktalara yapışarak bu alanların çalışmasına engel olur. Bu zar yumurta, fallop tüpleri, karın boşluğu ve rahim çevresinde görülür. Yumurtalıkta görülen zar çikolata kisti (in situ) olarak adlandırılır ve hamileliği engeller.

Dismenore (Ağrılı Adet)

HPV Enfeksiyonu

Miyom

Yumurtalık (Over) Kistleri

Premenstürel Sendrom (PMS)

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir