Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Jakuzi Kullanımı

Jakuzi Kullanımı

admin admin -
77 0

Jakuzi Kullanımı

Jakuzi, stresinizi atarken vücudunuza gerçekten neler oluyor? İşte jakuzinin dinginliğinin arkasındaki bilim. Kendinizi güzel, köpüren bir jakuziye daldırmak için muhtemelen herhangi bir teşvike ihtiyacınız yoktur. Ancak, düzenli su altında kalma nedenlerinizi haklı çıkarmanız gerekirse, burada bir jakuzinin vücutta sahip olduğu altı fayda vardır:

Jakuzi Kullanımı

Uzun ve yorucu bir çalışma gününden sonra ağrıyan kasları rahatlatmak için masajdan daha iyi bir şey yoktur. Ancak mutlaka bir masöz ile randevu almanıza gerek yoktur – vücudu tedavi etmek için suyun kullanımı zaman kadar eskidir ve vücuda birçok farklı problemin giderilmesine yardımcı olmak için bugün hala uygulanmaktadır.

Masaj:

Jakuziler kasları uyarmak için hidromasaj kullanır. Yaklaşık 100°F-102°F sıcaklıkta, sıcaklık en stresli kasları gevşeterek çalışmaya başlarken, hidromasaj kan akışını artırır ve vücuttaki toksinleri atar. Toksinler ve kısıtlı kan akışı ağrı ve iltihaplanmanın nedeni olabilir, bu nedenle düzenli jakuzi kullanımı sağlığımızı iyileştirmek için mükemmeldir.

Spor performansı:

Soğuk ve sıcak jakuzi tedavisinin kullanılmasının en prestijli sporcuların performansını iyileştirdiği söyleniyor. Sally Gunnell, Troy Murphy ve Amy Purdy gibi sporcuların hepsi kendi alanlarında mükemmelliğe ulaştılar ve performans rejimlerinin bir parçası olarak jakuzileri kullandılar. Antrenmanınızı Holmes Place sağlıklı yaşam spa’sında kabarcıklı bir jakuzi ile bitirmek, ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir ve terli bir seans için mükemmel bir ödül olabilir.

Gevşeme:

Stresten kurtulmak herkes için hayati öneme sahiptir, ancak genellikle gözden kaçar, en aza indirilir veya bir krize ulaşana kadar bırakılır. Jakuzilerde dinlenmek gibi düzenli rahatlama, egzersiz ve sağlıklı beslenme kadar önemli olan hayatınızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Jakuzi kullanımının en büyük faydalarından biri, ısı, masaj ve kaldırma kuvveti kombinasyonu sayesinde zihni temizlemeye ve rahatlamaya yardımcı olur. Jakuzi jetleri, rahatlatıcı dinginlik hissinin yanı sıra, düğümlenen kas kaslarını gevşeterek kendinizi yepyeni hissetmenizi sağlar.

Kan basıncını düşürür:

Size bir kalp rahatsızlığı teşhisi konduysa, jakuziyi kullanmadan önce daima doktorunuza danışmanız gerekir. Jakuziler, kan damarlarını genişleterek ve kalbe giden basıncı azaltarak kalp atış hızınızı artırabilir ve kan basıncınızı düşürebilir.

Dolaşımı iyileştirir:

Küvet vb, Ilık su ile birlikte hidromasaj jetleri vücut ısısını yükselterek kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur. Bu, kan dolaşımını iyileştirir ve sudaki hareketi kolaylaştıran artrit gibi rahatsızlıkları olanlar için faydalıdır. Kabarcıkların nazikçe okşanması, yalnızca eklem ve kas sertliğinin faydalarına katkıda bulunacaktır. Yine, jakuzi kullanmadan önce tansiyon sorunu olanlar tarafından her zaman tıbbi tavsiye alınmalıdır.

Uyumanıza yardımcı olur:

Surrey Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, bir hafta boyunca günde altı saatten az uyuyan insanlarda yüzlerce genin etkilendiğini gösteriyor. Bir jakuzide dinlenmek, yukarıda bahsedilen gevşeme, dolaşım ve masaj gibi tüm faydaları sayesinde iyi bir gece uykusu için faydalıdır. Vücut ısısını yükseltmek ve stres atmak ruhumuza, bedenimize ve zihnimize bir bütünlük getirir ve ancak uyku için iyi bir tarif bulmakta zorlananlar için iyi bir şey olabilir. Hatta ömrünü uzatabilir.

Kaynak: https://www.atlasjakuzi.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir