Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hız Düşürme Dişlisi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Hız Düşürme Dişlisi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

admin admin -
20 0

Hız düşürme dişlisi mekanik sistemlerin dönüş hızlarını istenilen şekilde ayarlanmasını sağlamaya yarayan sistemlerdir. Hız düşürme dişlileri yer aldıkları makinelerde dönüş yaparak çalışan çarklarda hız ve üretim ayarlaması amacıyla kullanılır.

Dişli sayısı hız düşürme dişlisinin ne kadarlık bir hız azaltımı yapacağı konusunda belirleyici olan unsurdur. Hız düşürme dişlileri çeşitli malzemelerden üretilebilir.

Hız düşürme dişlileri endüstriyel sektörlerde üretimde kullanılan birçok makine, vinç, pompa istasyonu, konveyörler gibi sayabileceğimiz birçok alanda kullanılabilir. Otomobillerde kullanılan şanzımanlarda da hız düşürme dişlileri görev yapmaktadır.

Otomobillerde hız düşürme dişlileri kullanarak motorun yüksek çalışma hızının tekerlere daha verimli aktarımı sağlanır. Vinçlerde kullanılan hız düşürme dişlileri ise kaldırılacak yükün belirli mesafelere uygun ve rahat kaldırmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Pompalarda ise pompa motoru tarafından basınçlandırılan sıvının akış hızını ayarlamak amacıyla kullanılır.

PSP Pohony dişli kutusu yüksek tork kapasiteleri etkin güç aktarım kapasiteleri nedeniyle özellikle ağır sanayiye yönelik üretimler yapan fabrikalarda sıkça kullanıldığını görmekteyiz. PSP Pohony dişli kutusu sağladığı yüksek verimli güç aktarımı nedeniyle verimlilik açısından oldukça etkin bir role sahiptir. PSP Pohony dişli kutuları maden, metal, inşaat ve diğer ağır sanayi sektörlerinde yaygın şekilde kullanılır.

Leybold vakum pompası üretimlerde kullanılan bir tür vakum pompasıdır. Leybold vakum pompası çalışma mekanizması olarak gazı veya havayı emerek daha düşük basınçlı gazlar elde etmek amacıyla kullanılır. Leybold vakum pompalarının mühendislik tasarımlarında yer alan rotor yaptığı döner hareketler ile bulunduğu ortamda yer alan gazı emerek vakum yapar. Sağlanan emiş gücü ile aktarılmak istenen gaz veya hava istenilen yere aktarılması sağlanır.

Fabrikaparca.com sitesi üzerinden satışı yapılan Leybold vakum pompaları filament teknolojisiyle beraber yüksek performans sağlarken aynı zamanda LED ışıklı halka göstergesi sayesinde kontrol sisteminden uzakta basınç ayarlaması imkânı tanımaktadır.

Ayrıca esnek ayarlama seçenekleri değişen sistemlerle senkronizasyonu kolaylaştırır. Leybold vakum pompası sahip olduğu elektronik vakum basınç göstergesi ile geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Leybold vakum pompaları birçok farklı endüstriyel ve bilimsel uygulamada kullanılır. Örneğin, paketleme makinelerinde, lazer kesim makinelerinde sıklıkla kullanılır. Leybold vakum pompaları, çeşitli işlem ve üretim süreçlerinde hava ve nemin uzaklaştırılmasını sağlar ve bu sayede ürünlerin kalitesini artırır ve süreçlerin verimliliğini artırır.

Fabrikaparca.com satışını yaptığı makine parçalarıyla müşterilerinin aradıkları parçalara yönelik hızlı ve kolay erişim imkânı sunmaktadır. www.fabrikaparca.com web adresini ziyaret ederek satışı yapılan makine parçaları hakkında daha detaylı bilgiler alabilir ve güvenilir bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d12736.120883528749!2d35.298313!3d37.056763!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x15288f46c75ffe5b%3A0x870ad0a304e11458!2zxLBtdGVrIE3DvGhlbmRpc2xpaw!5e0!3m2!1str!2str!4v1683449497564!5m2!1str!2str

Fabrikaparca.com satışını yaptığı  hız düşürme dişlileri, leybold vakum pompası, PSP Pohony dişli kutusu gibi yüksek kalite ve dayanım gerektiren makine parçalarını  web sitemiz üzerinden firmanızın ihtiyaçlarına uygun şekilde  kolaylıkla erişerek güvenilir alışveriş hizmeti alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir