Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

admin admin -
35 0

Google’ın uzun zamandır beklenen ve birçok yerde görülen akıllı saat modeli sonunda resmi olarak tanıtıldı. Saatin tasarımını daha önce Google CEO’sunun kolu da dahil birçok yerde görmemize rağmen, özellikleri konusunda net bir bilgimiz yoktu. Tanıtım ile birlikte yeni akıllı saatin özelliklerini öğrenmiş olduk.

Google Pixel Watch, 41 mm’lik gövdesi ile karşımıza çıkıyor. 36 gramlık ağırlığa sahip olan akıllı saat sadece tek boyutta sunulacak. Yeni akıllı saat hakkında en büyük eleştiri ise çerçevesine yönelikti. Tanıtım ile birlikte bu çerçevelerin daha önce sızdırılan görsellere göre çok daha ince olduğunu en baştan belirtmekte fayda var.

Pixel Watch’un gövdesinin altında ise Samsung imzalı Exynos 9110 SoC işlemci bulunuyor. 2 GB’lık RAM kapasitesine sahip olan Pixel Watch ayrıca müzük, fotoğraf ve uygulamalar için 32 GB’lık bir depolama alanına da ev sahipliği yapıyor.

294 mAh’lık bataryaya sahip olan Google Pixel Watch, 24 saate kadar pil ömrü vadediyor. Ancak bu sürenin kullanım durumuna göre değişebileceğini hatırlatalım. Akıllı saatin bataryasını ise 80 dakikada USB-C manyetik şarj cihazı ile tamamen doldurmak mümkün. Saatin bataryasını 0’dan yüzde 50’ye çıkarmak için ise 30 dakika gerekiyor.

Google, yeni akıllı saatinde kandaki oksijen seviyesini ve kalp atış hızını ölçmek için sensörlere yer veriyor. Bunun yanı sıra yeni Pizel Watch’da EKG görüntüleme özelliği de bulunuyor. Yeni saatte ayrıca düşme algılama ve acil durum sistemi de yer alıyor. Uyku izleme özelliği de her akıllı saat gibi Pixel Watch’da da yer alıyor.

Google, Pixel Watch satın alanlara bazı abonelikleri ise ücretsiz sunuyor. Pixel Watch, kişiselleştirilmiş egzersizler, horlama ve gürültü algılama ile ayrıntılı uyku analizi ve stres yönetimi gibi özellikler sunan Fitbit Premium’un 6 ay boyunca ücretsiz olarak kullanılmasına olanak sağlıyor. Saat ayrıca 3 aylık YouTube Premium aboneliği de sunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir