Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Benim İşletmem (My Business)

Google Benim İşletmem (My Business)

admin admin -
44 0

Google Benim İşletmem (My Business)

Google Benim İşletmem, Google arama motorunun bir ürünüdür. Bu, arama motoru sağlayıcısının arama sonuçlarının çeşitli alanları için girişlerini kullandığı bir tür dijital iş rehberidir. Bir şirkete ve bir Google hesabına sahip olanlar, girişlerini düzenlemek ve optimize etmek için bu ücretsiz hizmeti kullanabilirler.

Perakende satış mağazalarından otellere ve restoranlara, avukatlara veya zanaatkarlara kadar her türden şirket ve serbest çalışan için girişler mümkündür. Google My Business profil verilerinin aramalarda görüntülenmesini sağlamak için belirli ön koşulların karşılanması gerekir.

Google Benim İşletmem girişleri nerede görünür?

Google Benim İşletmem üzerinden şirket girişleri, hem Google arama motorunun organik arama sonuçlarında hem de Google Haritalar’da görünür. Arama motoru, arama sorgusunda yerel bir referans tanırsa, algoritmalar depolanan Google Benim İşletmem profiline geri döner ve karşılık gelen isabetleri, bir harita özüyle olağan organik arama isabetlerinin belirgin bir şekilde üzerinde listeler.

Yalnızca bir ilgili isabet varsa, normal parçacıkların sağında görüntülenir. Bir müşteri veya ilgili taraf doğrudan Google Haritalar üzerinden bir şirket ararsa, My Business hesaplarının profillerindeki veriler burada da kullanılır.

Google Benim İşletmem Yerel SEO için kullanır!

Google My Business, yerel odaklı SEO için ağırlıklı olarak önemlidir. Ücretsiz giriş ile teorik olarak web sitesi olmayan şirketler bile organik web aramasında üst sıralara çıkma şansına sahiptir. Google, arama sonuçlarını giderek daha fazla ilgili kullanıcıya göre yönlendirdiğinden, yerel arama özel bir önem taşımaktadır.

Bir Google çalışması, tüm web kullanıcılarının neredeyse yarısının yerel aramalar yaptığını göstermiştir. Şirketler için arama sorgularında coğrafi bir referansla üst sıralara çıkmaları çok daha önemlidir ve Google Benim İşletmem bunun anahtarıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir