Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elektrikli otomobiller için şarj istasyonu girişimi

Elektrikli otomobiller için şarj istasyonu girişimi

admin admin -
19 0

Son dönemde otomotiv sektöründe adeta elektrikli araba devrimi yaşanıyor. Birçok otomobil üreticisi kısa ve uzun vadede elektrikli araba planlarını oluşturdu. Elbette yıllardır bu devrimin kısıtlayıcısı olarak görülen şarj istasyonu için girişimler de son dönemde artış gösterdi.

Elektrikli otomobil dünyasının gelişimini Türkiye’de takip ediyor. Bu alanda ciddi yatırımlar yapan ülkemiz, şarj istasyonları için de ciddi yatırımlarda bulundu. Bu yatırımlardan birisini de Migros yapıyor. Şirket, bu girişim için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na başvuru gerçekleştirdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ile duyurdu.

Migros, şarj istasyonu için ciddi bir yatırım yapmış durumda. Şirket, yaptığı açıklamada girişim için ilk etapta nakden ödenecek olan kuruluş sermayesi olarak 4.500.000 TL bütçe ayırdı. Bu bağlamda kurulacak anonim şirketin ismi Migros Ticaret A.Ş olacak. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir