Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Durfoam’un Polietilen Köpük Teknolojisi İncelemesi

Durfoam’un Polietilen Köpük Teknolojisi İncelemesi

admin admin -
26 0

Öncelikle köpüklerle, plastiklerin devamlı olarak birbirine karıştırıldığını belirtmek gerekir.  Her ne kadar yapısal olarak aynı temele dayanıyor olsalar d a köpükler, plastiklerle kıyaslanamayacak kadar geniş avantajlara sahiptir.

Öncelikle köpük üretiminin, malzeme kalitesi bakımından yalıtım seçenekleri bakımından diğer bazı avantajları bakımından bir adım öne çıktığı unutulmamalıdır. İhtiyaca göre yumuşak ve sertlik yapısı da buna göre belirlenebilir. Bu tarz avantajları bir arada incelendiği zaman polyethylene foam ayrıcalığının son derece farklı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Nerelerde Kullanılmaktadır?

Aslına bakılırsa polietilen köpük seçenekleri aklınıza gelen her sektörde aktif olarak kullanılır. Sadece yalıtım ve omurga özellikleri bakımından tercih edildikleri için biraz arka planda kaldıkları doğrudur. Bu sebeple günlük hayatımızda kullandığımız ürünlerde polietilen köpükleri görmemiz çok da mümkün olmaz.

Örnek vermek gerekirse bu köpüklerin çoğunlukla beyaz eşya ve giyim ürünlerinde (özellikle ayakkabı) aktif olarak yer aldığını biliyoruz. Yalnız her zaman göz önünde bulunmadıkları için bunların da çok ön plana çıkmadıklarını da belirtmek gerekir. Bunun gibi pek çok detaylı seçenekte de kullanılmaları gibi bir durum söz konusu olmaktadır.

En Yaygın Kullanım Alanları

Uluslararası ismi Physically Cross Linked Polyethylene Foam olan bu ürünlerin günümüz yalıtım dünyasında, otomotivde, ambalaj ve endüstriyel konu başlıklarında yoğun bir şekilde kullanıldıklarını belirtmek gerekiyor.

Hali hazırda tüm dünyada yalıtım örtüleri ve zemin kaplama seçeneklerinde de durfoam ürünlerinden destek alındığını belirtmek gerekmektedir. Kablo ve iç dekorasyon ürünlerinde ayakkabı ve daha pek çok ürün seçeneğinde de polietilen köpük ayrıcalıklarından yararlanıldığını belirtmek gerekmektedir.

Üretim seçenekleri ve teknik detayları bir araya geldiğinde bu ürünlerin oldukça avantajlı ve farklı bir seçenek olarak dikkatleri üzerinde topladığını da belirtmekte fayda var.

Plastikten En Büyük Farkı Nedir?

Genel özellikleri ile incelendiği taktirde PE Foam ürünlerinin plastiklerden pek çok farkı bulunur. Yapı endüstrisi içerisinde plastikler daha çok sertlikleri nedeniyle darbeye karşı dayanımları nedeniyle tercih edilir. Şişirilme ve boşluk doldurma özellikleri olduğu için ısı ve ses yalıtımı başta olmak üzere konu başlıklarında plastikten destek alınamaz.

Hal böyle olunca polietilen köpükler temelde aynı özelliklere sahipte olsalar aslında orta – uzun vadede daha yoğun bir şekilde kullanıldıklarını da unutmamak gerekmektedir. Bu konuda farklı seçenekleri ile ortaya çıkan bu ürünlerin detaylı bir şekilde kullanılması gerektiğini de hatırlatmak büyük bir önem arz eder.

Sizlerde en az plastik kadar kullanışlı olan bu ürün ve seçenekler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak adına hemen şimdi iletişime geçerek adresimizden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Durfoam ürünleri ciddi anlamda benzer ürünlerden ayrılmakta ve farklı özellikleri nedeniyle aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Hemen iletişime geçerek polietilen köpük konusunda en ayrıcalıklı adresten destek alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir