Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Depremlerde can kaybı 35 bini aştı

Depremlerde can kaybı 35 bini aştı

admin admin -
35 0

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana geldi.

7,7’lik bu depremin ardından saat 13.24’te bir sarsıntı daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 3 bin 858 artçı deprem meydana geldi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, arama kurtarma çalışmalarının 10. gününde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Orhan Tatar, deprem nedeniyle 7,3 metreye kadar yer değiştirme olduğunu ve 400 kilometrelik bir yüzey yarığı oluştuğunu söyledi.

Tatar şöyle konuştu:

”Deprem bölgesinde oluşan kaymanın 7 metre 30 santimetre olduğu bilgisini aldık. Bu deprem Anadolu coğrafyasının son 2 bin yılda yaşadığı en büyük deprem. Bu 2 depremin toplam etki süresi 2 dakikalık bir süreye yayılıyor. Derinliği ortalama 8,5 ile 10 kilometre. Yer kabuğunda sahadan gelen bilgilere göre 7 metreye kadar yer değiştirmeler var. Yaklaşık 7,5 metre civarındaki deformasyon son 2 bin yılda yaşadığımız bir deprem sonucunda ortaya çıkan en büyük deformasyona karşılık geliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir