Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. DEDEKTÖRLERİN ÇALIŞMA MEKANİZMASI

DEDEKTÖRLERİN ÇALIŞMA MEKANİZMASI

admin admin -
91 0
DEDEKTÖRLERİN ÇALIŞMA MEKANİZMASI
Dedektörlerin çalışma mekanizması Metal Dedektörü: Görünmeyen metallerin tespit edilmesini sağlayan elektronik cihaza metal dedektörü denir. Metal dedektörler, nesnelerin içine gizlenmiş metal kalıntıları veya yer altına gömülü metal nesneleri bulmak için kullanılır. Genellikle yere veya başka nesnelere yaklaştırılarak kullanılan sensörlü bir el ünitesinden oluşurlar. Sensör bir metal parçasına yaklaşırsa bu, kulaklıkta değişen bir tonla veya bir göstergede hareket eden bir işaretçiyle belirtilir. Dedektörler, belirli frekanslarda manyetik dalgalar üretmek için tasarlanmıştır. Bu manyetik dalgalar arama bobini ya da bobin dediğimiz kısımda bir manyetik alan oluşturur. Manyetik alana bir metal girerse, manyetik alanda bozulmalar olur. Bu bozulmalar elektronik devre tarafından algılanır. Dedektörlerin çalışma mekanizması frekansı yüksekse küçük ama yoğun bir manyetik alan, frekansı düşükse seyrek ama büyük bir manyetik alan oluşur.
Define dedektörleri kullanım amaçlarına göre çeşitli frekanslarda üretilmektedir. Örneğin 20 khz, 9 khz, 12 khz. Bu nedenle en iyisi bu demek doğru olmaz. Kullanacağınız alana göre en uygun ürünü seçmeniz gerekiyor.
Örnek : 0,5 grama kadar olan altın parçacıklarını (külçelerini) arayacaksınız. O zaman 40 khz gibi yüksek frekanslarda çalışan bir dedektör kullanmanız gerekiyor.
Örnek 2: 50 kuruş, 1 TL büyüklüğündeki madeni paraları aratacaksınız. 12 khz gibi düşük frekanslı bir dedektör kullanmanız gerekiyor. Karışıklık burada başlıyor. Yerin altında önümüze ne çıkacağını nasıl bilebiliriz? Belki küçücük bir para çıkacak, belki bir madeni para kadar. Bunun için son yıllarda büyük teknolojik yenilikler yapılmıştır. Tek dedektör ile frekans seçerek arama yapabildiğimiz dedektörler üretildi. Bir dedektör satın alırken, çalışma frekansını kontrol ettiğinizden emin olun. Kullanım amacınıza uygun olup olmadığını değerlendirin. Tek bir frekansta çalışan cihazlar genellikle 9-15 kHz aralığındadır. Küçük ve büyük hedefler için ortalama bir değerdir. Çoklu frekansı destekleyen cihazlar ile derinlik ve hassasiyet verimini artırabilirsiniz. VLF sistem Dedektörlerin çalışma mekanizması genellikle monotonluk için uygundur. Define avcılığı yani derin hedefler için uygun değildir. Grup parası arıyorsanız darbe sistemli dedektörlere yönelmelisiniz. Dedektörün Yüksek Mineralleşmeyi Kaldırıp Kaldıramayacağını Kontrol Edin – Altın, yüksek düzeyde mineralizasyon içeren toprakta bulunur ve bu, normal dedektörler kullanıldığında çok fazla konuşmaya neden olabilir. Bir altın dedektörü ya onu filtreleyebilmeli ya da tamamen görmezden gelebilmelidir.
Geomekatron Ltd Hi-Tech dedektör inovasyon

Adres:Yüzüncüyıl Mahallesi UĞUR MUMCU BULVARI ARENA AVM NO:53B/28, 16120 Nilüfer/Bursa

Telefon:(0224) 220 96 70

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız