Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çatırdayan Evliliklere Serpil Endirlik’ten Aile Danışmanlığı

Çatırdayan Evliliklere Serpil Endirlik’ten Aile Danışmanlığı

admin admin -
37 0

Evlilik kararı insan hayatındaki dönüm noktaları arasında yer almaktadır. Başka bir insan ile hayatını birleştirmek, ortak kararlar alıp uygulamak ve bu konuda evliliğe doğru bir adım atmak son derece önemlidir. Yalnız zaman içerisinde tüm ilişkilerde olduğu gibi öncelikler değişebilmektedir. Böyle durumlarda ise evli çiftler genellikle birlikteliklerini sonlandırma kararı alırlar. Peki ama evliliği bitiren en önemli neden tam olarak nedir? bu sorun üzerine akademik anlamda pek çok çalışma yapılıyor olsa da, ortak karar artık kişilerin birbirlerini yeterince tanıyamaması ilk sırada gelir.

Zamana Bırakmak mı? Üstünü Örtmek mi?

Genellikle sona eren evlilik durumlarında bir aile danışmanlığı hizmetinden destek alınmaz. Oysa ki, sorunları detaylı bir  şekilde incelediğimiz zaman çoğunlukla incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerin birikerek koca bir dağ oluşturması söz konusu olmaktadır. Bu da profesyonel bir destek alınarak atlatılamayacak bir durum değildir.

Bu aile danışmanlığı kurumunun en önemli sorumlulukları arasında yer alır. Kısaca özetlemek gerekirse aile danışmanı: çiftlerin aile içerisinde ortaya çıkacak sorunlarını aşmaları ile ilgilenen bir disiplindir. Serpil Endirlik aile danışmanlığı hizmeti vererek aile içinde yaşanan sorunların üstesinden nasıl gelineceğini detaylı bir şekilde incelemeyi amaçlamaktadır. Bu konuda pek çok farklı çalışmalar yapmış ve ailelerin sorunları ile detaylı bir şekilde ilgilenmeyi başarmıştır.

Evlilik Öncesinde Yapılan Terapiler

Sadece çatırdayan evlilikler için değil, aynı zamanda Serpil Endirlik evlilik öncesi terapi hizmeti ile de çiftlerin birbirini daha yakından tanımasını sağlamaktadır. Daha detaylı bilgi sahibi olmak ve aile danışmanlığı konusunda profesyonel bir hizmet almak için kesinlikle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Kişiler hakkında bilgiler toplayarak bazı önemli kararların arifesinde aile kurumunun bir arada değerlendirilmesine önderlik etmektedir. Herhangi bir konuda destek almak ve daha profesyonel bir hizmet alınması konusunda gerekli yönlendirmeleri yapmakta son derece büyük bir önem taşır.

Şurası unutulmamalıdır ki, evlilik danışmanı söz konusu olduğunda evlenmeyi düşünen çiftler açısından son derece önemli bir konu başlığı olarak ortaya çıkar. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, evlenmeden önce bu konuda profesyonel destek alan çiftlerin evlilik ve boşanma konusuna bakışları en baştan değişmektedir.

Bu konuda daha detaylı destek almak, aile danışmanlığı hizmetine ulaşmak ve sorumlulukların farkına varmak konusunda işinin uzmanı bir adresten destek almanız tavsiye edilmektedir. Aile kurumuna bir bütün yaklaşımı yapan Serpil Endirlik orta – uzun vadede görüşlerinizin değişmesine de yardımcı olacaktır.

Şurası unutulmamalıdır ki, bir ilişkiyi sona erdirmek inşa etmekten çok daha kolaydır. Ağızdan çıkan basit bir söz yıllarca beraber geçirilen sürenin bir anda çöpe atılması anlamına gelebilir. Öfke kontrolü yaparak çiftlerin birbirini yakından tanıması ve sorunların üstüne giderek daha rahat bir şekilde yol haritası çizmesi için evlilik danışmanlığı hizmetinden destek alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir