Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. “Biz susarsak, muhalefet de susar”

“Biz susarsak, muhalefet de susar”

admin admin -
22 0

CHP Mersin Milletvekili Adayı Leyla Serin Kırık, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti.

Ziyarette CHP’li Serin Kırık’la yerel basının sorunlarını konuşan MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Basın Yasası’ndaki değişikliklerle internet gazetecilerinin ilan ve reklamlarının kesilerek adeta yok edilmeğe çalışıldığına dikkat çekerek, “Biz susarsak muhalefet de susar, biz yok olursak sizler de yok olursunuz” dedi. CHP’li Kırık ise konuyu CHP’li belediye başkanlarına taşıma sözü verdi.CHP’den Mersin 8. Sıra Milletvekili adayı olan ve kendisini, “Hep Öğrenci, Biraz Eğitimci, Azıcık Gazeteci, Serbest Araştırmacı, Aktivist” olarak tanımlayan akademisyen Leyla Serin Kırık MEİGDER Yönetimiyle buluştu. MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Serin Kırık, seçime dair çalışmalarını ve beklentileriyle adaylık konusundaki çıkış noktalarını anlattı. Yaklaşık 20 yıldır eğitim sektörünün içinde olduğunu belirten Serin Kırık, kamuda yüksek öğrenimde tecrübeleri bulunduğundan bahsetti. Eğitim alanı dışında gençlik kollarından, sivil örgütlere kadar geniş bir yelpazede yer aldığını söyleyen Serin Kırık; eğitim, siyaset ve kadın hareketlerindeki tecrübeleri ve birikiminde iddialı olduğunu savundu.

KADIN HAREKETİNİN İÇİNDEN GELDİ
Yaklaşık 1 buçuk yıldır faaliyet yürüten ve Genel Merkezi Ankara’da olan Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği’nde de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Serin Kırık, önceki dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü ile birlikte çalıştığını aktardı. Genel Başkanlığını kadın hareketinin duayenlerinden olan ve aynı zamanda CHP Milletvekili Şenel Saruhan’ın yaptığı 29 Ekim Kadınları Derneği’nin Genel Merkez üyesi de olan Serin Kırık, yeni dönemde Türkiye’deki örgütlenmesinde aktif çalışmalar yapacağı konusunda da girişimleri olacağını belirtti. Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi adına, Emekli Demokrasi Platformu’ndaki yürüyüşünün de devam ettiğini söyleyen Aday Serin Kırık, demokrasi için yıllardır mücadele ettiğini vurgulayarak, “Özgür Çocuk Parkı’nda eylemlerde canlı yayın yapan, slogan atan, döviz taşıyan, 1 Mayıs’ta yürüyüşlerde bazen eğitimcilerle bazen Günebakan Kadın Derneği’yle beraber Mersin Kadın Platformu kortejlerinde yürüyüş yapan, ülkenin sosyal ve ekonomik anlamda refahının demokrasiden geçtiğine inanan birisiyim” dedi. Serin Kırık, partinin gençlik kollarından gelen ve yaklaşık 15 yıldır Mersin’de faaliyet gösteren Günebakan Kadın Derneği’yle kadın hareketinin içerisinde olduğunu ve CHP Genel Merkezi’nin İstanbul’daki Sosyal Demokrasi Vakfı’nın bir paydaşı olduğunu da hatırlattı.

“SİYASETE YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Leyla Serin Kırık, mevcut siyasete yeni bir anlayış getirmenin en büyük hedeflerinden birisi olduğunu da söyleyerek, “ben siyasetini” “biz’’e dönüştüreceğini iddia etti

Ve Mersin’in ve ülkenin sorunlarına çözüm getirmeyen bir bakış açısının mevcut olduğunu ileri sürdü. “Giden herkes, mutlaka kıymetli katkılar sunmakta fakat geldiğimiz durum şu ki, bu yöntemde bir şeyler yanlış. O halde çağın getirilerini içine katarak yeni bir sistem örüntülememiz ve yeni bir anlayış getirmemiz gerekiyor” diyen CHP’li Serin Kırık, bunu getirecek bir siyaset bilimci olduğunu savundu. Serin Kırık, şu an Mersin Üniversite’nde görev alan Prof. Dr. İhsan Kamalak’la birlikte temsilcilik yürütüp siyaset ve sosyal demokrasi okulları gibi her yıl eğitim programları açtıklarını ve özellikle gençlere dokunduklarını da sözlerine ekledi.

ŞEHİTOĞLU: “BİZ SUSARSAK, MUHALEFET DE SUSAR”
Ziyaretten dolayı CHP’li Leyla Serin Kırık’a teşekkür ederek adaylığı konusunda başarılar dileyen MEİGDER Başkanı Şehitoğlu da Basın Yasası’ndaki değişikliklerle internet gazetecilerinin ilan ve reklamlarının kesilerek adeta seslerinin kesilmek istendiğine dikkat çekti. “Biz susarsak muhalefette yani sizler de susarsınız basın olarak biz bitersek sizler de bitersiniz” dedi. Basın İlan Kurumu’nun getirdiği dayatmalarla internet gazetecilerine boyun eğdirilmek istendiğini söyleyen Başkan Şehitoğlu, muhalefetin özellikle CHP’li belediyelerin iktidara karşı savaşırken, iktidarın baskılarından korkmaması gerektiğini vurguladı. Şehitoğlu, “Madem bu iktidara karşısın, o halde bu dayatmalara da aldırış etmemen lazım” dedi. Serin Kırık ise bu konuda girişimlerde bulunarak durumu CHP’li Belediye Başkanlarına aktaracağını söyledi.
‘MARTENİÇKA’ BİLEKLİĞİ TAKTI
Ziyaretin sonunda Serin Kırık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kapsamında taktığı, Balkan ve Trakya coğrafyasında baharın gelişinin simgesi olan beyaz-kırmızı renklerdeki ‘Marteniçka’ bilekliğini, Şehitoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine hediye etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir