Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bir Yazının Fontu Nasıl Bulunur?

Bir Yazının Fontu Nasıl Bulunur?

admin admin -
28 0

Font genel olarak çoğu kişi tarafından yazı karakter tipi olarak bilinmektedir ve fontlar farklı tiplerde ve farklı boyutlarda olabilmektedir. Doğru font kullanımı bir yazının çok daha fazla dikkat çekmesine olanak sağlamaktadır.

Doğru yazı tipi verilmek istenen mesajın tam olarak verilebilmesi açısından da önem arz etmektedir. Bu nedenle tasarımcılar başta olmak üzere internet sayfası ile uğraşanlar yazı tipleri konusunda bilgi sahibi olmak istemektedir. Yazı fontlarını öğrenmek için sayfaların .css dosyalarındaki kodları incelemek ve fontu bulmak mümkündür. Ancak bu hem zaman alıcıdır hem de oldukça yorucudur.

Bir web sitesi, blog ya da resim üzerindeki yazı fontları ilgi çekebilmektedir. O fontu bulup kullanmak isteyenlerin bu işlemi nasıl yapacağına dair çoğu zaman fikirleri yoktur. Merak edilen yazı tiplerini bulmak ve font download yapmak için kullanılabilecek siteler vardır.

Sıklıkla Kullanılan Yazı Tipi İndirme Siteleri Hangileridir?

  • Google Fonts: En sık kullanılan font bulma sayfasıdır, sayfanın çok büyük bir koleksiyonu vardır.
  • FontBundles: Çok sayıda yazı fontuna erişmek bu sayfayla da mümkündür, bu sayfanın diğer sayfalardan farkı düzenli olarak haftalık olarak sayfanın güncellenmesidir.
  • Dafont: Sayfa da 50000’den fazla ücretsiz yazı tipine erişmek ve onları indirmek mümkündür.
  • Fontspace: Binlerce içeriğe ulaşmak mümkündür, ayrıca font indirme işlemi yapılmadan önce önizleme yapma şansı da bulunmaktadır.
  • Urbanfonts: Bu font sayfasında fontler popülerliğine göre kategorilere ayrılmış durumdadır. Binlerce ücretsiz seçeneğinin yanı sıra ücretli fontları da mevcuttur.

Merak edilen ya da sayfada kullanılmak istenen fontları bulmak için istenilen font sayfasını kullanmak mümkündür. Önerdiğimiz tüm sayfalar zengin içerikleri ile sizi etkileyecektir.

Dingbats Font Hakkında Bilgiler

Dingbant yazı tiplerine erişmek isteyen tasarımcılar ya da meraklılar yazı tiplerine herhangi bir font indirme sayfasından dingbats font download yaparak ulaşmak mümkündür.

Yazı fontlarında serifli, serifsiz yazı tipleri ve görsel öğeler içeren yazı tipleri bulmak mümkündür. Bu yazı tipleri arasında çok yaratıcı eserler tasarlanarak, bir yazı tipinden çok daha öte bir sanat eseri yaratanlar vardır. Fontlara bir bütün olarak ulaşmak ve kategorilere ayrılmış fontlar arasında gezinmeye olanak sağlayan sayfamız fontfamily.online tam bir görsel şölen sunmaktadır.

Windows işletim sistemlerinde fontları kullanmak oldukça basittir. Örneğinalien fontunu kullanmak isteyen birinin öncelikle yapması gereken işlem seçilen bir sayfadan alien font download edilmesidir.

İndirme sonrası yazı tipi zip şeklinde bilgisayara yüklenmektedir. Bu dosyayı denetim masası sekmesinin altında yer alan Görünüm ve Kişiselleştirme ve sonrasında Yazı Tipleri klasörüne ekleyerek gerektiğinde kullanılmak mümkündür. Yazı tiplerinin çoğu kişi tarafından bilinmeyen anlamları vardır.

Doğru bir yazı fontu kullanılması yapılan tasarıma bir kişilik kazandırmaktadır. Sunulan kişilik bir tasarımı diğerlerinden ayıran en önemli öğedir. Resmi bir sayfa kullanıyorsak Times New Roman yazı tipi kullanmak iyi bir alternatiftir. Feminen bir sayfayı daha etkili kılmak için lobster yazı tipini kullanılması oldukça uygundur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir