Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Akar’dan ‘tahıl’ diplomasisi

Bakan Akar’dan ‘tahıl’ diplomasisi

admin admin -
18 0

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ‘tahıl’ diplomasisi devam ediyor.

Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Altyapı Bakanı Kubrakov’la görüşmesinde tahıl sevkiyatı girişiminin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile telefonda ayrı ayrı görüştü.

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton tahılın ihtiyacı olanlara sevk edilerek küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Ukrayna’nın tahıl koridorunu askeri amaçlarla kullandığı savunulan Rus görüşünde, gelişmelerin bu şekilde devam etmesi durumunda tahıl koridorundaki herhangi bir nesnenin güvenliğini garanti etmenin imkansız olduğu vurgulandı.

Rusya’nın Karadeniz Girişimi’nden çekilmediği ama anlaşmayı askıya aldığı belirtildi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ise Rusya kararının ardından ”BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceğiz” demişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir