Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Av. Mertcan Nacar kimdir?

Av. Mertcan Nacar kimdir?

admin admin -
81 0

Av. Mertcan Nacar kimdir?

Av. Mertcan Nacar 31.01.1994 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir.

2 yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşen Mertcan Nacar, lise öğrenimini Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.

2013 yılında Özyeğin Üniversitesi’nde İngilizce Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamasının ardından hukuk öğrenimine başlamıştır. Hukuk fakültesindeki eğitimi esnasında ilgili sertifika programlarına katılarak hukukun ilgi duyduğu alanlarında detaylı bilgi sahibi olmuştur. Üniversitedeki 3.yılında Airsoft’la ilgilenmiştir. Liderlik ve strateji geliştirme konusundaki başarısı dolayısıyla Airsoft oyuncusu olarak da büyük başarılara imza atmıştır. Hem akademik hem sosyal anlamda verimli bir üniversite hayatı geçirmesinin yanı sıra Özyeğin Üniversitesi desteği ile kurulmuş, kampüs içerisinde yer alan ‘Sleepless Market Zinciri’ girişim projesinin fikir sahibi ve öncüsü olmuştur.

2017 yılında Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmasının akabinde 2018 yılında Aksan Hukuk bürosunda stajyer avukat olarak çalışmaya başlamıştır. Aksan hukuk bürosunda çalıştığı süreçte özel hukuk alanında, kurumsal şirketlerin hukuk departmanlarında görülen ticari dosyalara ilişkin deneyim sahibi olmuş ve icra hukukunda kendisini geliştirmiştir.

2019 yılında Elmadağ Hukuk Bürosu Ceza/İdare Hukuku departmanında çalışmaya başlamıştır. Ceza Hukukuna yoğun bir ilgi duyan Mertcan Nacar, burada çalıştığı süreç içerisinde ofis içinde ve ofis dışında başta Kişiye Karşı suçlar bakımından kendisini geliştirebileceği ceza davalarını takip etmiştir.

Aynı sene aralık ayında Nacar Hukuk Bürosu’nu kuran avukat, sektöründe öncü şirketlere danışmanlık hizmeti vermiş ve 2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Ticaret Hukuku Yüksek Lisans programına başlamıştır. 2021 yılında halka açık anonim şirketlerde birleşme ve devralmalara ilişkin tez aşamasına gelmiştir.

Aynı dönemde İstanbul’da Ticaret konusunda büyük sivil toplum kuruluşları ile çalışmaya başlamış ve ticaret hukuku alanında danışmanlık hizmeti vermiştir. Bu esnada ceza muhakemesine ilişkin çalışmalarını devam ettirmiştir. 

Konuşmalarında ve yazılarında çok kez gönüllü faaliyetlerin önemini vurgulayan Av. Mertcan Nacar, toplumun menfaatlerini bireyin menfaatinden üstün tutma felsefesini benimsemiş ve birçok gönüllü faaliyete imza atmış olup multidisipliner çalışmalarının kendisine kattığı farklı perspektiften bakabilme yetisi doğrultusunda arabuluculuk hususlarında çok kez başarıya imza atmıştır.

2020 yılında pandemi sürecinde dijital varlıklar ve kripto para borsalarına oluşan yoğun ilgiyi fark eden Mertcan Nacar, dijitalleşme çağına hukukun entegre edilmesine ilişkin eğitimlere katılmış ve çalışmalar yürütmüştür. Günümüzde Dijital varlık hukuku alanında sözlük ve taksonomi çalışmaları devam etmektedir.

Kişilere ve şirketlere dijitalleşme sürecine entegrasyon hususunda ve dijital varlıklardan kaynaklanan uyuşmazlıklarda danışmanlık hizmeti sağlayabilmek adına kurucu ortak olarak Genesis Hukuk Bürosu çatısı ile faaliyetleri devam etmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir