Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara Kadın Doğum Uzmanı

Ankara Kadın Doğum Uzmanı

admin admin -
37 0

Ankara Kadın Doğum Uzmanı

Ankara kadın doğum doktoru kadın hastalıkları ve kadın üreme organ yapıları ile ilgilenerek, buna bağlı olan kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisini yapmaktadır. Ayrıca gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile de ayrıca ilgilenilmektedir. Aşılama ve tüp bebek yöntemleri, yumurta takibi, rahim filmi çekimi ve kadın kısırlığı probleminin teşhisi gibi konuların tedavisi içinde bu bölümün içine dahil edilmektedir. Gebelik ve doğum sürecinde kadın doğum uzmanı gebelik öncesinde gereken muayene ve bilgilendirmeyi kişiye yapmaktadır. Bu süreç içerisinde gebelik süreci detaylı ve özenli bir şekilde takip edilmektedir. Dolayısıyla anne ve bebeğin sağlığına da ayrıca ehemmiyet verilmektedir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar?

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü içerisinde vajinal problemler, kısırlık, cinsel fonksiyon bozuklukları, adet dönemi hastalıkları, plasenta rahatsızlıkları, gebelik takibi, doğum problemleri, düşük, rahim hastalıkları, doğum kontrol yöntemleri, yumurtalık problemleri, kist ve miyom operasyonları, dış genital organlar, normal ve sezaryen doğum gibi pek çok konu ile ilgilenerek kadın hastalığı ve gebelik süreci konusunda takip yaparak hastalıkların teşhisini ve tedavisini sağlamaktadır. Ankara kadın doğum doktoru ilgi alanları içinde teşhis ve tedavisi üstlerinden hastalıkları şöyle sıralamak mümkündür: meme hastalıkları, ultrasonografik incelemeler, kanser taramaları, hormonal bozuklukların tanı ve tedavisi, periyodik jinekolojik muayeneler, kişiye özel aile planlaması yöntemleri, evlilik öncesi jinekolojik muayene gibi.

Jinekoloji nedir?

Ankara jinekolog kadın sağlığını ve hastalıklarını inceleyerek, jinekoloji ile ilgilenmiş ve eğitimi tamamlamış uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Jinekoloji içerisinde alt branş dalları olarak doğum, kısırlık, kadın hastalıkları, tüp bebek, aile planlaması, cinsel hastalıklar, cinsel problemler ve jinekolojik onkoloji gibi konular yer almaktadır. Adet problemleri, cinsellik, menopoz, doğum kontrolü ve kısırlık sorunları uzman jinekolog tarafından teşhis ve tedavisi edilmektedir. Jinekologlar tarafından incelenen uzmanlık branşları şu şekildedir; rahim hastalıkları, yumurtalık hastalıkları, rahim ağzı hastalıkları, vajinal doğum ve sezaryen doğum, gebeliğe hazırlık ve gebelik takibi, ultrasonografi, vajina sarkmaları ve idrar kaçırma ve genetik estetik ameliyatları gibi pek çok hastalıkla ilgilenmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir