Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ALZHEİMER TEŞHİSİ

ALZHEİMER TEŞHİSİ

admin admin -
29 0

Alzheimer teşhisi; hem hasta hem de hasta yakınları için çok yıpratıcı bir süreçtir. Yoğun araştırmalara rağmen Alzheimer’ın tedavisi henüz bulunamamış; ancak hastalıkla mücadelede ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu hastalıktan etkilenenlerin yaşam kalitesi ve kendi kaderini tayin hakkı mümkün olduğunca uzun süre korunmalıdır.

Alzheimer hastalığında ilaç tedavileri hastalığın ilerlemesinde son derece kısıtlı bir fayda sağlamaktadır.

Trancranial Pulse Stimulasyon (TPS) Alzheimer Hastalığı için yeni bir tedavi olarak Avusturya Wienna Üniversitesi -Kanada Toronto Üniversitesi ve İsviçreli kuruluşlar tarafından geliştirilmiş olup Alzheimer tedavisinde kendi alanında çalışmaları devam eden bir yöntemdir.

Transcranial Pulse Stimülation TPS ile NeuroUp tedavi protokolü dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki merkezlerle neredeyse aynı anda ülkemizde ilk defa NeuroUpClinic’te uygulanmaya başlayacaktır. Mevcut tedavi şu anda; Avusturya, İsviçre, Almanya ,İngiltere, Kanada, Hongkong, İspanya, Portekiz, Fransa, Danimarka’da kullanılmaktadır.

Viyana liderliğindeki uluslararası bir konsorsiyum tarafından geliştirilen TPS nöral stimülasyon tekniği, beynin derin bölgelerini hedefe yönelik ve müdahalesiz bir şekilde aktive edebilen bir tekniktir.

Bu nedenle, hala işlevsel nöronları aktive ederek bozulan beyin fonksiyonlarını geri kazanmanın mümkün olduğu Parkinson, MS, İnme, Nevralji gibi tüm hastalıklar, yeni Transcranial Pulse Stimülation (TPS) tedavisi için adaydır. Transcranial Pulse Stimülation (TPS) Alzheimer tedavisi için zaten lisanslıdır. (CE sertifikası)

Alzheimer Hastalığı teşhisi, hem hastalığa sahip olan bireyler hem de hastanın tüm yakınları için birçok zorluğu beraberinde getirir. Tıp biliminin en iyi çabalarına rağmen, Alzheimer Hastalığı halen tedavi edilemez durumdadır. Alzheimer hastalığına karşı mücadelede bazı ilaçlarla sınırlı faydalar elde edilmiştir.

Asetil Kolinesteraz inhibitörü olarak bilinen ilaç tedavilerinin beyinde hafıza ve düşünme işlevlerinde önemli bir rol oynadığına inanılan bir kimyasal olan asetilkolinin parçalanmasını önlemek için çalışarak zihinsel performansı stabilize etmeye ve Alzheimer semptomlarını yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösterilmiştir.

Buna benzer şekilde NMDA reseptör antagonistleri de yardımcı olarak kullanılmaktadır.

NeuroUpclinic olarak dünyadaki çok önemli nöroloji tedavi merkezleriyle neredeyse aynı zamanda, hafif ila orta dereceli AD’den muzdarip olan hastalar için yaşam kalitesini iyileştirmek için Transcranial Pulse Stimulation (TPS) teknolojisini kullanan, invazif olmayan bir tedavi olan *NeuroUp * metoduyla hizmet vermekteyiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir