Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Akustik Paravan

Akustik Paravan

admin admin -
29 0

Akustik Paravan

Günümüzde çevre sesleri ofislerde bulunan ses karmaşası nedeniyle ses yalıtımına ihtiyaç duyulmaktadır. Akustik Paravan ofis ortamlarında sıklıkla tercih eden ürünler arasında yer almaktadır. Dış katmanında bulunan akustik kumaş iç kısmında yer alan akustik sünger sayesinde masalar arası alanlar arası ses geçişine engel olmayı sağlamaktadır. Akustik paravanlar geniş renk kartelasın sahip olması sayesinde kullanılan alanlara uygun renk tonlarında üretilebilmektedir. Ortamlarda dekoratif yalıtım sağlayan aynı zamanda masalar arası ses geçişlerini engelleme konusunda büyük katkı sunan Akustik Paravan modelleri sayesinde alanlar arası ses geçişlerini engellenmektedir. Dış katmanında yer alan akustik kumaş iç katmanında yer alan akustik sünger sayesinde keskin çözümler üretmektedir.

Akustik paravan uyumsuz, düzensiz bir biçimde çıkan, rahatsız edici her türlü sesin yoğun olduğu geniş mekanlarda, ortamı istenildiği gibi bölümlendirmek için kullanılan, dekoratiflik ve ses akustiği sağlayan modüler akustik panellerdir. Birçok renk ve model alternatifleriyle benzersiz çözümler sunacak bu malzeme ile mekanınızı daha farklı bir hale getirebilirsiniz. Akustik Paravan konuşma seslerinin yoğun olduğu mekanlarda, seslerin birbirine karışabileceği mekanlarda kullanıldığında eko, yankı, çınlama gibi ses problemlerini önler ve akustik ses düzenlemelerinde işe yarayan bir ses yalıtım malzemesidir. Seslerin kalabalıklaştığı ve birbirine karıştığı ortamlarda, sesin netliği de azalır. Bu durumda büyük bir belirsizlik oluşur. Akustik paravan modelleri ise, sesi emerek yayılmasını engeller. Bu sayede aynı oda içerisinde çalışan personeller, birbirlerinin sesinden etkilenmemiş olur. İyi bir akustik denge yakalamak adına tercih edilen akustik paravan, pek çok farklı renk ve boyut seçeneği de sunmaktadır. Bu nedenle günümüz ofislerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Dekoratif görünüme sahip olan paravanların daha küçük boyutlarda üretimi gerçekleştirilen masalar arası ses geçişlerini engelleme konusunda portatif veya sabit seçenekleri bulunan akustik seperatörleri temin edebilirsiniz.

Akustik paravanlar dekoratif olması nedeniyle ofise uyum sağlar ve farklı bir görünüme neden olmaz. Ofis eşyalarınızla aynı dekorda üretilebilmektedir. Genelde çağrı merkezlerinde ve ofislerde kullanılmaktadır. Ayrıca ses geçirmez özelliğiyle yan odadaki ya da panelin arkasındaki sesin geçmesini önlemektedir. Kumaş kaplı yapıya sahip Akustik Paravan modelleri taşınabilir yapıya sahip olması için tekerlekli olarak ta tercih edilebilmektedir. Akustik paravan akustik düzenleme gereken birçok iş yeri alanlarında kullanılabilen, hem görünüş açısından şık bir tasarıma sahip olup hem de ortam içerisinde seslerin birbirine karışmasına engel olan akustik düzenleme uygulamalarından bir tanesidir. Akustik paravanın avantajı hem yer kaplamıyor hem de istediğiniz konumlamayı her zaman farklı açılara da yapabilir olmanız. Akustik paravan çeşitli renk alternatifleri sunmaktadır.  Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen akustik paravan modelleri teknik şartnamelere uygun üretilmektedir. Üretimde kullanılan materyallerin yanmazlık, akustik emilim değerlerinin bulunduğu sertifikalara Turkish Acoustic web sitelerini ziyaret ederek görüntüleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir