Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ağır hasarlı binalara giriş yasaklandı

Ağır hasarlı binalara giriş yasaklandı

admin admin -
24 0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşya almak için ağır hasarlı evlere kısa süreli de olsa girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Bakan Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Soylu, 21 Şubat’ta Hatay Defne ve Samandağ merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 18’i ağır 562 kişinin yaralandığını söyledi.

Hatay’da şu an 5 enkaz kaldığını dile getiren Bakan Soylu, “5 enkaz da bitince arama- kurtarma çalışmaları sona erecek. Dün akşamki deprem olmasaydı, bu çalışma bugün itibariyle sonuçlanmış olacaktı” dedi.
Depremin meydana getirdiği yıkımların akabinde arama ve kurtarma çalışmalarının yapıldığını, ardından hem acil yıkılacak binalar hem de ağır hasarlı binalarla ilgili tespit çalışmasının devam ettiğini belirten Soylu, “Bu tespit çalışmasındaki ortaya çıkan sonuçlar, nihai sonuçlar değildir. Bunlar, itiraz edilebilir sonuçlardır. Yani evi orta hasarlı çıkan bir vatandaşımız, ‘benim evimin tekrar değerlendirilmesini istiyorum’ dediği andan itibaren değerlendirilecektir. Bu bugüne ait de bir şey değildir. Bugünden önceki tüm yaşadığımız afetlerde, depremlerde karşı karşıya kaldığımız bir süreçtir ve devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Soylu, evi az hasarlı bir vatandaşın da “tekrar değerlendirilmesini istiyorum, ben orta veya ağır hasar görüyorum” dediği andan itibaren tekrar ekiplerin oraya gideceğini anlattı.
Bakan Soylu, acil yıkılacak binaların ekipler tarafından hemen yıkılacağını belirterek, “Acil yıkılacak binalara girilmesi yasaktır, kesinlikle… Yani ‘benim orada eşyam var, veya yarım saat, bir saat gireyim’ gibi bir şey söz konusu değildir. Çünkü dün akşamki müstakil deprem ve artçı depremler bize göstermiştir ki bu deprem hareketliliği devam etmektedir. Böyle bir riski almak, böyle bir sorumluluk almak doğru değildir. Bütün kolluk birimlerimize talimat verdik.” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir