Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 6 can kaybı, 81 yaralı

6 can kaybı, 81 yaralı

admin admin -
32 0

İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi yaralandı.

Saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı 8 savcı ve 2 başsavcıvekili yürütüyor.

Bombayı bırakan teröristin de aralarında olduğu 46 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre saldırıdan sonra 1200 kamera görüntüsü incelendi. Tespit edilen şüpheli kadının taksi ile Esenler’e gittiği belirlendi.

Yapılan fiziki ve teknik çalışmada zanlının irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 46 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Sorguda bombayı koyan zanlının Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50’de operasyon düzenlendi. Operasyonda olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir gözaltına alındı.

Terörist sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden eylem yapmak için kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptığını itiraf etti.

Terörist ayrıca PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Teröristin yaklaşık 4 ay önce İstanbul’a geldiği öğrenildi. PKK’lı diğer teröristlerce karşılanan saldırganın, dikkat çekmemesi için Esenler’de bir tekstil atölyesinde işçi gibi çalışmaya başladığı belirlendi.

Öte yandan saldırıda kullanılan patlayıcının türü de belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Soylu, “Olay sonrası yapılan teknik dinlemede terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Teröristi öldürüp tüm ağı çözmemizi engelleyecek bir planları vardı. Ama güvenlik güçlerimiz meselenin üstünün örtülmesini engellemişlerdir” diye konuştu.

Açıklamasında ABD’ye teröre verdiği destek üzerinden tepki gösteren Soylu, “Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” ifadelerini de kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

İstiklal Caddesi, dün 16.20’de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliğince patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’daki patlamayla ilgili olarak devletin tüm kurum ve kuruluşlarının hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Yayın yasağının toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmak amacıyla getirildiğini vurgulayan Fahrettin Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir