Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2022 yılında Türkiye’de yaşanan yangın felaketleri

2022 yılında Türkiye’de yaşanan yangın felaketleri

admin admin -
20 0

20,03,2022 tarihinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Göcek Mahallesi’nde, saat 13.30 sıralarında çıkan orman yangını, 1,5 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.

Karadan müdahale edilen yangında, bir hektarlık alan zarar gördü.

01,04,2022 tarihinde Çanakkale’de ormanlık alanda yangın çıktı. Bayramiç’in Toluklar köyü yakınlarında, saat 15.00 sıralarında, tarım alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

01,04,2022 tarihinde Bursanın Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Karaislah Mahallesi yakınındaki ormanlık alanlarda yangın çıktı.

Kuvvetli lodosun da etkisiyle yayılan alevlerin olduğu bölgelerden yükselen dumanın görülmesi üzerine ihbarda bulunuldu.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki bölgedeki alevlere çok sayıda arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahaleye başladı.

Dağyenice Mahallesi’ndeki yangını kontrol altına alan ekipler, Karaislah Mahallesi yakınında örtülük alanda başlayarak ormana yayılan yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

02,04,2022 tarihinde Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde başlayan orman yangını 18 saat sonra kontrol altına alındı.Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Toluklar köyünde tarım arazisinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, ormanlık araziye sıçradı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye başlayan alevler Külcüler ile Çırpılar köyü arasındaki ormanlık araziye ulaştı.

06,04,2022 tarihinde İzmir’de Ödemiş’in kırsal Çobanlar Mahallesi Ayvacık mevkiindeki ormanda saat 15.15 sıralarında yangın çıktı.

17,05,2022 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.​​​​​​​

Yakaköy Mahallesi Çilek Caddesi’ndeki bozuk orman, makilik ve hazine arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Dumanı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye arazözler ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

22,05,2022 tarihinde İzmir’de iki noktada çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Karaburun Orman İşletme Şefliği mıntıkası Gerence Körfezi civarında saat 15.30 sıralarında makilik alandan yangın ihbarı geldi. İhbar üzerine bölgeye 8 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, 3 su tankeri, 1 dozer ve 1 helikopter sevk edildi.Aynı saatlerde, Bergama Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Dikili Orman İşletme Şefliği mıntıkası baraj mevkiinde de orman yangını ihbarı yapıldı. Bölgeye 2 helikopterin yanı sıra 10 arazöz ile 4 su tankeri sevk edildi.

19,05,2022 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesi Dere Mahallesi Susuz mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Yangına 200 kişilik ekip, bir helikopter, 30 arazöz ve ilk müdahale aracı, çok sayıda su tankeri ile müdahale edildi.

26,05,2022 tarihinde Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.Çalılık alanda saat 17.00’de bilinmeyen nedenle çıkan yangın, ormana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bir helikopter, 5 arazöz ve çok sayıda orman işletme personeli ile müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.Yangında yaklaşık 5 dönümlük alan zarar gördü.

06,06,2022 tarihinde Muğla’nın üç farklı noktasında çıkan yangınlar kontrol altında… İlk yangın haberi, Fethiye’nin Karagözler Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormandan geldi.Saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başlayan yangın, ekiplerin müdahalesi sonrası söndürüldü.

09,06,2022 tarihinde Urla’nın Kuşçular mevkisindeki ormanda, saat 15.30 sıralarında yangın başladı.Dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 2 helikopter, 11 arazöz, 2 dozer ve 5 su tankeri ile ekipler sevk edildi.

09,06,2022 tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, 2 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, 12 arazöz ve 6 su tankeriyle müdahale edildi.Yangın, ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

21,06,2022 tarihinde Muğla’nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.Yangına 5 helikopter ve 2 uçakla havadan; 14 arazöz, 6 su tankeri ve 40 orman işçisiyle karadan müdahale edildii.Alevler, 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

21,06,2022 tarihinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı.Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.Yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı.Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli’den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. 

26,06,2022 tarihinde Mersin’in Anamur ilçesine bağlı, Güleç Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.ihbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

03,07,2022 tarihinde Çanakkale’nin Biga ilçesi Doğancı ağaçlandırma sahası yakınlarındaki kırsal arazide yangın çıktı. Alevler ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı.

03,07 tarihinde Beykoz, Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi’nde saat 11.50 sıralarında orman yangını çıktı.Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, evlerin bahçelerine kadar ulaştı.Havadan da ve itfaiyenin müdahalesiyle, yerleşim alanlarına sıçramadan, yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. 

05,07,2022 tarihinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Tünektepe mevkisinde çıkan orman yangını havadan müdahale ile söndürüldü.

12,07,2022 tarihinde Edirne’de Yıldırım Bayezid Mahallesi Kapıkule Sınır Kapısı istikameti Çaytepe bölgesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.Ekipler alevleri, bu mevkideki bir siteye gelmeden kontrol altına aldı.

17,07,2022 tarihinde Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına 2 uçak, 7 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozerle müdahale başlattı.Ekiplerin yaklaşık 6 saatlik yoğun çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.

18,07,2022 tarihinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin de içinde olduğu Burç Ormanları’nda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.Gaziantep Valisi Davut Gül,  Burç ormanlarında çıkan yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

16,07,2022 tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, yaklaşık 1,5 saat sonra kontrol altına alındı.

13,07,2022 tarihinde Muğla’nın Datça ilçesinde orman yangını çıktı, alevler şiddetli rüzgarın etksiyle yayıldı. Öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü, yerleşim yerlerine ilerledi. Bazı evler zarar gördü. Yangına 15 helikopter, 7 uçak ve 400 orman işçisiyle müdahale edildi.

24,07,2022 tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi Seğirdim Çukuru mevkisinde otluk alanda çıktıktan sonra ormana sıçrayan yangına, gece boyunca karadan ve havadan müdahale edildi.Havanın kararmasıyla karadan yürütülen çalışmalara gece görüşlü helikopterler de destek verdi.

26,07,2022 tarihinde Aydın’ın Söke ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir