Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ergene’de Adına Yaraşır Bir Şekilde Kutlandı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ergene’de Adına Yaraşır Bir Şekilde Kutlandı!

admin admin -
27 0

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen program ve etkinliklerle Ergene’deki vatandaşlar bayramı dolu dolu yaşadı. Ergene Belediyesi tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nda gün boyu süren etkinlikler ve programlar düzenlendi. Sağlık mahallesi pazar yerinde Ergene Belediyesi tarafından satranç turnuvası, sahne senin etkinliği, geleneksel oyunlar, streetball turnuvası, zumba gösterisi, ritmik jimnastik gösterisi, Kurtalan Ekspres konseri ve konser sonrasında yüzlerce kişinin katıldığı Fener Alayı programları gerçekleşti. Ergene Belediyesi tarafından ayrıca yine gün içinde iğneler ve pınarbaşı mahalleleri arasında Atatürk yürüyüşü ve koşusu da gerçekleşti.

Ergene Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, “Bayram sevinci ve coşkusunu Belediyemizin düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu yaşadık. Özellikle çocuklarımız için düzenlenen etkinlikler çok güzeldi. Bu büyük etkinlikler ve programlardan dolayı başta Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ederiz” dediler.

Tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yılını kutladıklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Başta geleceğimizin teminatı gençlerimiz olmak üzere tüm Ergenemizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bu gün belediyemiz tarafından gün boyu süren etkinlik ve programlarımız ile bayramımızı dolu dolu kutluyoruz. Kutlama programımız içinde Satranç turnuvası, sahne senin etkinliği, satranç turnuvası, geleneksel oyunlar, streetball turnuvası, zumba gösterisi ve ritmik jimnastik gösterisi yer alıyor. Gündüz programının ardından da Kurtalan Ekspres Konserimiz ve Fener Alayı programımız var” dedi.

Düzenlenen “Atatürk Koşusu ve Yürüyüşü” etkinliği bu sene bisikletli gruplarda eşlik etti. İğneler ve pınarbaşı mahalleleri arasında ki 5 km’lik Atatürk koşusu ve yürüyüşünde vatandaşlar ve gençler ellerinde ki dev Türk bayrağını taşıdı. Yürüyüş etkinliğinde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de yer alırken ayrıca Ergene belediye başkan yardımcıları, Siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Her yıl Ergenemizde düzenlenen Atatürk Yürüyüşü ve Koşusu bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bu anlamlı günde Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sağlık mahallesinde gerçekleşen fener alayı programına ise vatandaşlar, belediyenin dağıtmış olduğu Türk bayrakları ve fenerler ile katıldı. Yüzlerce kişi sağlık mahallesinde düzenlenen fener alayı etkinliğine katılırken hep birlikte söylenen marşlar eşliğinde Sağlık mahallesi Pazar alanından Seyit Onbaşı parkına kadar yürüyüş gerçekleşti.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bugün hepimiz için çok anlamlı bir gün, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşku içinde kutluyoruz. Bize bu mutluluğu ve bu gururu yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Sağlık mahallesinde gerçekleşen fener alayı programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Bu özel günde Kurtalan Ekspresi grubu da, Ergene halkına unutulmaz bir gece yaşattı!

Ülkemizin en büyük sanatçıların biri olan rahmetli Barış Manço’nun 1972 yılında kurmuş olduğu ve birlikte çalıştığı Kurtalan Ekspres grubu, en güzel parçalarını Ergene halkı için seslendirdi.

Konser için kurulan sahneye çıkarak Kurtalan Ekspres grubu üyelerine tek tek teşekkür eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sanatçılara Ergene’nin coğrafi işaret almış olan meşhur Velimeşe bozasından, belediyenin çilek tarlalarında yetişen doğal organik çileklerinden ve Tekirdağ’ı profesyonel liglerde temsil eden tek takım olan Ergene Velimeşespor formalarından hediye etti.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel bu güzel ve anlamlı gecede yanlarında oldukları için Kurtalan Ekspres grubuna teşekkür ettiğini belirterek, “Ergene halkımıza muhteşem bir gece yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu güzel ülkeye ve onun Cumhuriyetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Geleceğimiz olan ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin her karışı ecdat kanlarıyla sulanmış bu vatanın bizlere emanet olduğunun bilinciyle, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum. 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türk Milleti kaderini hep kendi elleriyle yazmıştır. Milletimizin dünyanın en büyük gücü olması yolundaki en önemli gücümüz gençlerimizdir. Türk gençliği aydınlık yarınların teminatıdır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türk gençliği ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir