Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 9 ayda ihtiyaç sahibi ailelere 17,3 milyar TL SED ödemesi yaptı. Çocukların aile yanında gelişimini destekleyen hizmetin detayları.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan çocukların aileleri yanında gelişimlerini sürdürmeleri için SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) hizmeti sunuyor. Bu hizmet, çocukların aile bağlarını koruyarak sağlıklı gelişimlerini sağlamayı amaçlıyor.
Bakanlık, SED kapsamında ailelerin karşılaştığı sosyal ve ekonomik zorlukları gidermeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Çocukların eğitimlerini sürdürmeleri ve sosyal çevreleriyle bağlarını korumaları için psikososyal destekler de sağlanıyor.
2023 yılının ilk 9 ayında ihtiyaç sahibi ailelere toplam 17 milyar 306 milyon lira SED ödemesi yapıldı. Bu destekler, ailelerin ekonomik güçlüklerini hafifletmeyi ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Bakanlık, SED hizmetinden yararlanan okul çağındaki çocukların eğitim ve sosyal faaliyetlere katılımını da destekliyor. Destekler, ailelere psikososyal ve ekonomik olmak üzere iki farklı şekilde sunuluyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap