Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. YÖK’ten Uluslararası Öğrencilerle İlgili Önemli Açıklama

YÖK’ten Uluslararası Öğrencilerle İlgili Önemli Açıklama

haber haber -
15 0

Yükseköğretimde Türkiye Küresel Bir Eğitim Merkezi Haline Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) son günlerde Türkiye’deki uluslararası öğrencileri ve yükseköğretim kurumlarını töhmet altında bırakan mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duydu.

Uluslararası Öğrenciler Türkiye’yi Tercih Ediyor

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin eğitim kalitesi, güvenli hayatı ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi birçok olumlu niteliğiyle dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer aldığı vurgulandı.

Uluslararası Öğrencilerin Hakları Korunuyor

Açıklamada, uluslararası öğrenci adaylarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu esaslara ve mevzuata göre öğrencilik haklarını elde ettiği belirtildi. Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığı da vurgulandı.

Uluslararası Öğrenciler Ülkelerine Gönüllü Elçiler Olarak Dönüyor

Açıklamada ayrıca, Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin yaklaşık %95’inin eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürdüğü ve ülkelerine gönüllü elçiler olarak döndüğü bilgisi paylaşıldı.

Mesnetsiz Sözler ve Paylaşımlardan Kaçınılmalı

YÖK, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi haline gelmesini engelleyecek her türlü mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, bu tür davranışların ciddi bir sorumluluk olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir