Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Neden Yurtdışında Tıp Eğitimi Almalısınız?

Neden Yurtdışında Tıp Eğitimi Almalısınız?

admin admin -
65 0

Neden Yurtdışında Tıp Eğitimi Almalısınız?

Tıp eğitimi küresel bir olgudur. Tıp fakülteleri artık İngilizce kurslar ve dereceler sunuyor ve uluslararası öğretim üyeleri, öğrenciler ve sağlık uzmanlarına sahip.

Yurtdışında tıp eğitimi, tıp okurken ufkunuzu genişletmenin ve başka bir kültürü deneyimlemenin harika bir yoludur.

Yurtdışında Tıp Okumanın Faydaları Nelerdir?

Yurtdışında okumak, dünyayı görmek, yeni kültürleri keşfetmek ve diğer insanları daha iyi anlamak için bir fırsattır.

Yurtdışında okumak, öğrenciler için birçok fırsatın kapısını açabilir. Farklı bir kültürde eğitim görüyor, yeni yaşam ve düşünme biçimlerini öğreniyor ve farklı yaşam tarzlarını deneyimliyorlar. Ayrıca dünyanın her yerinden insanlarla tanışırlar.

Yurtdışında okumak sadece ufkunuzu genişletmenin harika bir yolu değil, aynı zamanda ülkenizde sahip olmadığınız birçok avantaja da sahip. Başka bir ülkede okumak, yalnızca kültürel olarak daha bilinçli olmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda tıp uzmanları için çok önemli olan İngilizce becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olacaktır.

Yurtdışında Tıp Okumanın Dezavantajları Var mı?

Yurtdışında okumak harika bir deneyim olabilir. Bununla birlikte, bazı dezavantajlar da vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

-Yeni bir kültüre ve yaşam tarzına uyum sağlamada zorluklar

-Aksanınızı kaybetmek

– Kendi ülke vatandaşlığını kaybetmek

– Kendi ülkenizde çalışma fırsatını kaybetmek

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Müfredata Genel Bakış

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, 1930 yılında kurulmuş ve çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunan bir üniversitedir. Üniversite Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı tarafından akredite edilmiştir.

Üniversite lisans, lisansüstü ve uzmanlar için tıp eğitimi vermektedir. Üniversite, tıp eğitimini başka üniversite ve kurumlardan almış olanlara da eğitim vermektedir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’ndeki müfredat üç bölüme ayrılmıştır: Temel Tıp Bilimleri, Klinik Bilimler ve Özel Klinik Bilimler. Azerbaycan Tıp Üniversitesi bölümleri Anatomi, Fizyoloji, Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya & Moleküler Biyoloji, Histoloji & Embriyoloji gibi dersleri içermektedir. Klinik Bilimler Dahiliye I-IV (Kardiyoloji dahil), Genel Cerrahi I-IV (Ortopedi dahil), Kadın Hastalıkları ve Doğum I-IV (Pediatri dahil) gibi dersleri içerir. Uzmanlaşmış Klinik Bilimler, Oftalmoloji gibi kursları ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi diş hekimliği bölümünü kapsamaktadır

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde Öğrenci Hayatı

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunan bir yüksek öğretim kurumudur. 1993 yılında Azerbaycan hükümeti tarafından kurulmuştur ve Azerbaycan’daki tek tıp üniversitesidir. Üniversite, öğrencilerine çeşitli lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.

Üniversite, QS World University Rankings 2018 tarafından Doğu Avrupa’daki en iyi tıp üniversitelerinden biri olarak derecelendirilmiştir. Ayrıca öğretim ve istihdam edilebilirlikte mükemmellik için QS Yıldız derecelendirmesi ile ödüllendirilmiştir ve tıp alanında en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

Daha fazla bilgi için eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim / İstanbul telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir