USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul16° Bulutlu4:04İMSAK'AKALAN SÜRE
Eğitim

MEB 1. Uluslararası Eğitim Kongresi’nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Tartışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Eğitim Kongresi”, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin kuramsal temellerini, uygulama boyutunu ve küresel uyumunu ele almak üzere başladı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
MEB 1. Uluslararası Eğitim Kongresi’nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Tartışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Eğitim Kongresi”, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin kuramsal temellerini, uygulama boyutunu ve küresel uyumunu ele almak üzere başladı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen kongre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda gerçekleşti.

Onursal Başkan Bakan Tekin’den Teşekkürler

Bakan Tekin, kongrenin onursal başkanlığını üstlenerek yaptığı konuşmada akademik toplantılarda politik olmayan ve akademisyenlere teşekkür içerikli konuşmalar yapmaya özen gösterdiğini vurguladı. Tekin, “Eleştiriyi bir zenginlik olarak görürüz, değerlendirmeyi, izlemeyi, analiz yapmayı kendi politikalarımızı hayata geçirmek ve devamlılığını sağlamak açısından önemli görürüz.”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Süreç Değerlendirildi

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili sürecin 2014’te başladığını belirterek, yapılan faaliyetlerin bilimsel değerlendirmesinin önemine dikkat çekti. Modelin başlangıç noktası olarak 2014 yılındaki Birinci Eğitim Felsefesi Kongresi’ni gösteren Tekin, modelin uygulamaya yönelik başlangıcının da değerlendirildiği kongrenin önemli olduğunu belirtti.

MEB, Uluslararası Nitelikteki Verileri Paylaşacak

Bakanlık içindeki değerlendirme süreçlerinin yanı sıra kongrenin uluslararası nitelikte olmasının önemine dikkat çeken Tekin, Türkiye’de sosyal bilimler alanında uluslararası nitelikteki dergilerde yayın sayısının azlığına dikkat çekerek, akademisyenlere veri paylaşımı konusunda destek olacaklarını belirtti.

Bakan Tekin’in liderliğinde yürütülen çalışmalarla tam bir eğitim modeli oluşturmayı amaçladıklarını belirten MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin kuramsal temellerini ve sahadaki uygulamalarını kongrede değerlendiren akademisyenlerin ve öğretmenlerin sunduğu 752 bildirinin büyük ilgi gördüğünü paylaştı.

Topçu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri örgüsü temelli bir program olarak yapılandırıldığını vurgulayarak, kongrede yapılan bildiri sunumlarının modelin gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Ertelerken Diğer İllerde Sınavlar Devam Edecek
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Ertelerken Diğer İllerde Sınavlar Devam Edecek
İstanbul ve Yalova’da Okullar 16 Ekim Cuma Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar 16 Ekim Cuma Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi Yağış Nedeniyle
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi Yağış Nedeniyle
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
Başakşehir Okul Saldırısı Soruşturuluyor Saldırganın “Türkiye Beni Tanısın” İddiası
Başakşehir Okul Saldırısı Soruşturuluyor Saldırganın “Türkiye Beni Tanısın” İddiası
Güncel Sosyal Medya Haberleri
Sosyal Masa - Sosyalmasa.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SOSYAL MASA 'da saklıdır.