Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Azerbaycan Bakü üniversitesi Denklik

Azerbaycan Bakü üniversitesi Denklik

admin admin -
47 0

Azerbaycan Bakü üniversitesi Denklik

Azerbaycan Bakü üniversitesi denklik konusunda türkiyede öne çıkıyor . Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından bir öğrencinin aldığı diplomanın eşdeğer olmasına denklik denir. Azerbaycan’daki üniversitelerin birçoğu, YÖK tarafından tanınan üniversiteler olduğu için bu kapsamda denklik bulunuyor. Üniversitelerin kayıt tarihleri ise genel olarak aynı dönem aralığında gerçekleşirken gün olarak değişkenlik gösterebilir.

Azerbaycanda Üniversite Denklik- Denkliği Olan Üniversiteler

Azerbaycan’da üniversite eğitimi alan öğrenciler ülkemizde denklik alabilmektedirler. Üniversitelerin diplomaları YÖK tarafından tanındığı için öğrencilerimiz Azerbaycan’daki herhangi bir üniversitede bu endişeden uzak eğitim alabilirler. Öğrenciler okulları bittikten sonra YÖK’e başvurmalı ve o tarihlerde geçerli olan yönetmelik doğrultusunda hareket ederek denkliklerini alabilirler. Bugün şartlarında denklik aşamasındaki Diş hekimliği mezunlarına STS sınavı yapılırken; Tıp mezunlarına klinik bilimler ve temel bilimlerden sınav yapılmaktadır.

ÖSYM üzerinden kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler mezun olduklarında herhangi bir sınava tabi olmazlar.

Azerbaycanda Denkliği Olan Üniversiteler- YÖK Tarafından Tanınan Üniversiteler

İster ÖSYM üzerinden kazansın isterse de kazanmasın Azerbaycan’da ki tüm eğitimlerde yıllık harç ücreti uygulaması vardır. Öğrenciler kendi alanlarında yapılan sınavlarda başarı göstererek ve Türkiye müfredatında yer alıp Azerbaycan müfredatında olmayan dersleri Türkiye’deki devlet üniversitelerinde tamamlayarak da denklik alabilirler. Bunun için dünya üniversite sıralamalarında ilk 400 de olan Azerbaycan üniversitelerini tercih etmelisiniz.

Azerbaycan’da Yurtdışı Eğitim Şartları

Bakü devlet üniversitesi kayıt şartları Tıp okumak isteyen öğrenciler için tıbbi hazırlık programı bulunmaktadır. Bu nedenle hazırlık eğitimi zorunludur. Azerbaycan’da tıp eğitimi öğrenim ücretleri farklılık gösterse de eğitim dilleri İngilizce, Azerice ve Rusça’dır. Aynı prosedür Azerbaycan’daki dişhekimliği bölümünde de geçerlidir. Ayrıca eczacılık fakültesi için hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık fakülteleri en popülerleri arasındadır.

 Öğrencilerimiz bu programlara yoğun talep görmektedir. Çünkü bu fakültelerin eğitim kalitesi oldukça yüksek ve mezuniyet sonrası eşdeğer çalışma imkanları çok açık. Azerbaycan Tıp Fakültesi uluslararası ilgi gören bir üniversitedir. Özellikle İran vatandaşları başvuru ve kayıt tarihini sürekli takip ediyor.

 Kota son derece sınırlıdır ve abonelik süresi çok yakında sona ermektedir. Taşmamak için danışmanlık hizmetinden yararlanarak kayıt tarih aralığını asla aşmayınız. Bu tarihler arasında kayıt yaptırdığınızda kaliteli bir yüksek öğrenim alabilirsiniz.

Eurostar Yurtdışı Eğitim İstiklal CAddesi No: 49/5 Taksim Tel: 0(212) 244 66 00

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir