Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Görüşmelerde barış müzakereleri ve güvenlik işbirliği de ele alındı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Zelenskiy, anlaşmanın, ülkeler arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.
Zelenskiy, anlaşmanın yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kesinleştiğini ifade etti. Daha önce gündeme gelen anlaşma konusunun ele alındığını ve hükümeti dönemindeki ilk görüşmelerin bu yönde olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma kararının birkaç yıl önce alındığına dikkat çekti.
Görüşmelerde ele alınan diğer önemli bir konunun barış müzakereleri olduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna’nın müzakerelere açık olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış müzakereleri için ikili bir görüşmeye ev sahipliği yapma teklifini desteklediklerini ifade etti. Böyle bir zirvenin barışın sağlanmasına katkıda bulunması halinde katılmaya hazır olduklarını belirtti.
Ayrıca, iki lider güvenlik konularını da detaylı bir şekilde görüştü. Zelenskiy, Türkiye ile Ukrayna arasında güçlü bir ortaklık potansiyeli gördüklerini ve bazı askeri konuların da ele alındığını sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap