Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Norovirüs Aşısı Denemeleri Başlıyor: Yeni Umut Nereden Geliyor?

Norovirüs Aşısı Denemeleri Başlıyor: Yeni Umut Nereden Geliyor?

haber haber -
2 0

Yılda 685 Milyon Vaka ve 200 Bin Ölüm

Norovirüs, yaygın bir enfeksiyon olup genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, özellikle yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve çocuklar için ciddi sonuçlar doğurabilir. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 685 milyon vaka ve 200 bin ölüm yaşandığı belirtiliyor.

Yeni Aşının Test Edileceği Faz 3 Klinik Deneme

İngiltere’de her yıl 4 milyon vaka görülüyor ve 12 bin kişi hastaneye kaldırılıyor. İki yıl sürecek olan yeni aşının deneme aşaması başlıyor. Nova 301 adı verilen aşının, 60 yaş üzeri bireyler başta olmak üzere 25 bin kişiyi kapsayacak bir faz 3 klinik denemede test edileceği açıklandı.

Moderna’nın mRNA Teknolojisi Kullanılıyor

Aşının Moderna tarafından geliştirilen mRNA teknolojisine dayandığı ve COVID-19 aşılarında kullanılan yöntemin bir benzeri olduğu belirtiliyor. Bu yöntemle vücutta virüsle savaşacak antikorlar üretilmesi hedefleniyor.

Potansiyel Faydaları ve Beklentiler

Aşının en az yüzde 65’lik bir etkinlik oranı bekleniyor ve başarılı olması durumunda 2026 yılında pazarlama onayı için başvuru yapılacak. Ayrıca, aşının gençler ve çocuklar üzerinde de denenmesi planlanıyor. Uzmanlar, aşının özellikle bakım evlerinde salgınları engelleyerek sevdiklerini ziyaret etmeye olanak tanıyabileceğini belirtiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız