Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Nijerya Ordusu Terör Operasyonlarında Başarı Kazandı

Nijerya Ordusu Terör Operasyonlarında Başarı Kazandı

haber haber -
14 0

Nijerya Savunma Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklamaya Göre 101 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Nijerya Savunma Bakanlığı Medya Operasyonları Direktörü Edward Buba, ordunun son bir haftada ülkenin farklı bölgelerinde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüttüğünü açıkladı. Buba, operasyonlar sonucunda aralarında Boko Haram’ın komutanının da bulunduğu toplam 101 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

157 Kişi Kurtarıldı, 182 Terörist Gözaltına Alındı

Operasyonlar kapsamında teröristlerce kaçırılan 157 kişinin kurtarıldığını duyuran Buba, ayrıca 182 teröristin de gözaltına alındığını ifade etti. Operasyonlar sırasında teröristlere ait 71 silah, 2 araç ve önemli mühimmatın ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Nijerya’nın Karşılaştığı Tehditler

Nijerya, uzun zamandır ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve DEAŞ’ın Batı Afrika kolu ISWAP’ın saldırılarıyla mücadele ediyor. Ülkede insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarının sıkça yaşandığı biliniyor. Silahlı kişiler, genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye taleplerinde bulunuyor.

Nijerya ordusunun gerçekleştirdiği operasyonlar, ülkenin terörle mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve halkın güvenliği için atılan bu adımlar takdirle karşılanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız