İsrail ordusu, Kurban Bayramı boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 33 Filistinliyi öldürdü, en az 130 kişiyi yaraladı. Bakanlık güncel can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı.
İsrail ordusu, Kurban Bayramı süresince Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürdü. Bu saldırılarda 33 Filistinli yaşamını yitirirken, en az 130 kişi de yaralandı.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana devam eden operasyonlarında hayatını kaybedenlerin güncel durumu paylaşıldı. Son 24 saatte hastanelere 1 ölü ve 8 yaralı sevk edildiği belirtildi.
10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkesin ardından İsrail saldırılarında 930 kişi öldürüldü ve 2 bin 819 kişi yaralandı. Enkaz altında ise 781 cansız bedene ulaşıldı.
Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda toplam can kaybı 72 bin 939’a, yaralı sayısı ise 172 bin 927’ye ulaştı. Gazze Şeridi’nde enkaz altında binlerce cenazenin bulunduğu tahmin ediliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap