İsrail, Batı Şeria’nın Cenin kentine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Hamas’ın askeri kanadı komutanı Qais al-Baitawi dahil 3 kişi öldürüldü.
İsrail, Batı Şeria’daki Cenin kentine düzenlediği hava saldırısında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Komutanı Qais al-Baitawi’nin de aralarında bulunduğu üç kişiyi öldürdü.
Hamas, Qais al-Baitawi ve iki kişinin Cenin’deki Harsh al-Saada bölgesine yönelik İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdiğini doğruladı. Hamas, İsrail’in suikast girişimlerinin Batı Şeria’daki direnişi engelleyemeyeceğini belirtti.
Örgüt, Cenin ve Batı Şeria’daki Filistinlilere İsrail güçleri ve yerleşimcilere karşı direniş gösterme çağrısı yaptı. İşgal sona erene kadar direnişin süreceği vurgulandı.
7 Ekim 2023’te Gazze’de savaşın başlamasının ardından işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları yoğunlaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süreçte en az 1.100 Filistinli hayatını kaybetti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap