BM Depolarına Yardım Ulaştırılamıyor
Refah sınır kapısının kapalı olması ve ABD tarafından inşa edilen geçici iskelenin kullanılamaması nedeniyle BM’ye ait depolara Gazze’ye gönderilen gıda ve ilaçlar ulaştırılamıyor.
BM Yetkilisinden Çağrı: Yardıma İhtiyaç Var
BM üst düzey yetkilisi Edem Wosornu, Gazze’deki Filistinlilere yeterli miktarda erzak ve yakıtın ulaştırılamadığını belirtti. Wosornu, durumu “felaket, kabus, dünyada cehennemi yaşamak” olarak nitelendirerek Gazze’deki acil yardım ihtiyacına dikkat çekti.
Mısır’ın Açıklaması
Mısır, Refah sınır kapısının İsrail’in askeri operasyonları nedeniyle kapalı olduğunu açıkladı. Bu durumun, en az 82,000 ton erzakın teslimatını durdurduğunu belirten Wosornu, Kerem Şalom sınır kapısında da erişimin zorlu koşullar ve lojistik engeller nedeniyle sınırlı olduğunu ifade etti.