Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD’li Temsilciler Meclisi Üyeleri İsrail’e Askeri Desteği Durdurma Çağrısında Bulundu

ABD’li Temsilciler Meclisi Üyeleri İsrail’e Askeri Desteği Durdurma Çağrısında Bulundu

haber haber -
5 0

Demokrat Temsilciler İsrail’e Karşı Sert Tepki Gösterdi

ABD’nin Temsilciler Meclisi’nde görev yapan bazı Demokrat üyeler, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla, İsrail’e askeri desteği durdurma çağrısında bulundular.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik sert eleştirilerde bulunan temsilcilerden biri de Filistin asıllı temsilci Ilhan Omar oldu. Omar, Netanyahu’nun Filistinlilere karşı insan haklarını ihlal ettiğini, hastaneleri bombalayarak, insanları yakarak ve yardım faaliyetlerini engelleyerek şeytani bir soykırım yürüttüğünü ifade etti. Ayrıca, Amerika’nın bu duruma destek vermemesi gerektiğini belirterek askeri yardımın kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Alexandria Ocasio-Cortez ve Rashida Tlaib’den Netanyahu’ya Sert Eleştiriler

Temsilciler Meclisi üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez ve Rashida Tlaib de İsrail Başbakanı Netanyahu’yu sert bir dille eleştirdiler. Ocasio-Cortez, Gazze’de yaşanan dehşetin, Biden yönetiminin İsrail’e sağladığı olanaklar nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Filistinlilere karşı uygulanan zulmü soykırım olarak nitelendiren Ocasio-Cortez, ABD’nin bu duruma son vermesi gerektiğini ve silah ambargosu uygulanması çağrısında bulundu.

Rashida Tlaib ise Netanyahu’nun Filistinlilere karşı işlediği iddia edilen suçları sosyal medya hesabından paylaşarak, ülkesinin İsrail’e sağladığı finansal desteğin ne zaman durdurulacağını sorguladı.

Demokrat temsilcilerin İsrail politikalarına karşı bu sert tepkileri, ABD’nin Orta Doğu politikasında nasıl bir değişiklik olabileceği konusunda tartışmalara neden oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız