ABD Başkanı Donald Trump’ın onayıyla İsrail’e yapılan 1 tonluk bomba sevkiyatı hakkında İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre bilgiler paylaşıldı.
Trump Onayıyla Bombalar İsrail’e İndirildi
ABD’nin eski Başkanı Joe Biden tarafından durdurulan ancak daha sonra Trump tarafından onaylanan MK-84 türü 1 tonluk bombalar, Aşdod Limanı’na indirildi. Bombalar daha sonra İsrail hava üslerine nakledildi.
İsrail Savunma Bakanı: Güçlü Bağları Yansıtıyor
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, bu sevkiyatın İsrail ordusu için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ABD ile bullbahis İsrail arasındaki güçlü bağı yansıttığını belirtti. Katz, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ile yaptığı görüşmede, ABD’nin İsrail’e gerekli tüm araçları sağlamaya devam etme taahhüdü aldığını açıklamıştı.
Biden Yönetimi Durdurmuştu
Biden yönetimi, Gazze’de şiddetli saldırılar düzenleyen Binyamin Netanyahu hükümetini desteklediği gerekçesiyle sevkiyatı durdurmuştu. Ancak daha sonra 227 kilogramlık bombaların ABD’den İsrail’e sevk edileceği açıklanmıştı.