Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Saç Ekim Yöntemleri

Saç Ekim Yöntemleri

admin admin -
71 0

Saç Ekim Yöntemleri

Saç ekim yöntemleri Teknolojinin gelişmesiyle birlikte fazlasıyla artmaktadır. Kişilerin saçlarında yaşanan azalma veya saç kaybı birçok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Kişiler bu yüzden saç dökülmesinden ve saç kaybına oldukça fazla şikayetçidir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde hem fazlasıyla karşılaşılan saç kaybı artan teknoloji sebebiyle çözümleri de artık bulunmaktadır. Saç dökülmesi daha çok kadınlarda yaşanan bir durum iken kellik, kalıcı saç kaybı da erkeklerde daha sık görülen bir problemdir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte kişileri rahatsız eden bu durum artık rahatlıkla tedavi edilebilme olanağı bulmuştur saç ekim yöntemleri birçok yerde ülkemizde başta olmak üzere uygulanmaktadır.

Uzun yıllardır kişilere saç ekimi ile tedavi edilir günlük yaşantılarında daha özgüvenli bir şekilde yaşamaları sağlanmaktadır. Kıvırcıksac.com üzerine kişiler rahatlıkla bilgi alabilecek yaşadıkları sıkıntıları ile birlikte düzeltilme imkanı bulabilecektir. Saç ekimi teknikleri ise farklı ve birçok teknik olarak bulunmaktadır. Site üzerinden rahatlıkla teknikler araştırılarak doktor tavsiyesiyle en uygun ekim kişiye yapılmaktadır. Saç ekimleri saç köklerine göre farklılık göstermektedir. Doktor kişinin saç köklerinin durumuna göre en uygun tedaviyi belirleyerek en uygun teknik ile saç ekme işlemi yapacaktır.

Saç Ekimi

Saç ekim tekniği her geçen gün giderek artmaktadır. En çok kullanılan Tercih edilen 2 yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin her ikisinde de canlı bir şekilde saç kökü nakli yapılarak tedavi uygulanmaktadır. Bu uygulanan 2 yöntemdir lokal anestezi altında kişilere saç ekimi işlemi gerçekleştirilmektedir. Yöntemlere birbirinden ayıran farklılık ise saçların alma şeklindeki farklılıktır. Saçları alma yöntemlerindeki farklılık nedeniyle bu 2 yöntem farklı bir şekilde uygulanarak kişilerin tedavi edilmesi sağlanmaktadır.

Birinci uygulanan teknikte ilk olarak saç ekimi yapılacak kişide 2 kulak arkasında saç kökü alınarak herhangi çizgi şeklinde oluşabilecek tavacı bir iz bırakmadan işlem tamamlanmaktadır. Saç ekim uzmanı tarafından bu yöntemler belirlenerek en iyi saç ekimi yapılması amaçlanmaktadır. Saç ekiminin iyi olmasının da birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Döner olan bölgenin yeri, kişinin saç kaybı oranı gibi nedenlere bağlı olarak tedavide etkili olmaktadır. Saç ekim uzmanı tüm bunları değerlendirerek saç ekimi yapılacak kişinin en iyi şekilde ve en hızlı sonuç alacak teknik ile tedavi edilmesini sağlamaktadır.

Saç Ekim Teknikleri

2000 yılların başlarında en çok tercih edilen saç ekim şekli Fut tekniğidir. Teknoloji ilerledikçe gelişen aletler ile birlikte birçok teknikte ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple Fut tekniğinin kullanılma yöntemi de günümüzde giderek azalmaktadır. Saç ekim yöntemleri içerisindeki en eski yöntemlerden biri olan Fut tekniği ekimi için öncelikle saç kökleri 2 kulak arkasından ense bölgesine kader olan deri tabakası ile birlikte kesilip çıkartılmakta. Bölgedeki deri tabakası kesilip çıkardıktan sonra bölgeye saç kökleri uzmanlar tarafından alanım daha sonra uygulamanın yapılacağı bölgeye aktararak tedavi uygulamaktadır. İşlem tamamlandıktan sonra kesilen bölge dikilerek iyileşme sürecine göre tedavi süresi değişmektedir. Bu yöntem ile yapılan ekimler de kesilen bölgede dikiş izi kalmaktadır.

Diğer bir yöntem ise Fue yöntemidir. Bu 15 yıl içerisinde en çok kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Fue yöntemi ile ense bölgesinden saç kökleri tek tek toplanmaktadır. Mikromotor cihazlar ile birlikte çıkarılarak saç kökleri soğuk bir ortamda özel bir karışım içerisinde bekletilmektedir. Daha sonra alınan saç yöntemleri tedavi edilecek bölgeye yerleştirilmektedir. Fue yöntemi ekilen saçlar tek tek yerleştirdiği için tedavi süresi ekim yapılan saç oranına göre farklılık göstermektedir.  Bu yöntem ile birlikte iyileşme süresi uzasa da hiçbir iz kalmadan hızlı bir şekilde tedavi gerçekleştiği için daha fazla tercih edilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir