İngiltere’de bir hayvanat bahçesinde Bengal kaplanının bulunduğu alana giren bir kişi, kaplanın saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası park kapatıldı.
İngiltere’nin Batı Yorkshire bölgesinde bulunan Yorkshire Wildlife Park’ta, bir kişi Bengal kaplanının bulunduğu alana girmesi sonucu hayatını kaybetti. Yerel saatle 13.35’te meydana gelen olayda, kimliği açıklanmayan şahıs, yüksek çitlerle çevrili kaplan bölümüne girdi. Olay, park ziyaretçileri tarafından kaydedildi.
Batı Yorkshire Polisi, ilk açıklamasında şahsın kaplan tarafından ağır yaralandığını bildirdi. Olayın ardından hayvanat bahçesi tahliye edildi ve kaplanın ziyaretçiler için herhangi bir risk oluşturmadığı belirtildi. Polis, yerel saatle 18.10’da yaptığı güncellemeyle, kaplanın saldırdığı şahsın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yorkshire Wildlife Park, olay nedeniyle parkın bugün ve yarın kapalı olacağını açıkladı.
Görgü tanıklarının İngiliz medyasına aktardığı bilgilere göre, hayvanat bahçesi personeli kaplana silahla müdahale etti. Olay yerine ambulans helikopterin indiği ve kaplan bölümünün brandalarla kapatıldığı gözlemlendi. Personelin kaplana gerçek mermiyle müdahale edip etmediği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Polis, kaplanın güvenli bir şekilde kafeste tutulduğunu teyit etti. Parkın 2011 yılında açılan ‘Kaplanlar Ülkesi’ bölümünde, hayvanlar doğal yaşam alanlarını andıran geniş bir alanda serbestçe dolaşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap