Yemen’deki Husiler Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldı. Saldırıda can kaybı 14’e yükselirken, olay anına ait görüntüler yayınlandı.
Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na cumartesi günü saldırı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükselirken, saldırı anına ait görüntüler de yayınlandı.
Hindistan’ın Riyad Büyükelçiliği, saldırıda yaralanan bir Hindistan vatandaşının daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Büyükelçilik, hayatını kaybeden kişinin ailesiyle temasa geçildiğini ve cenazesinin Hindistan’a gönderilmesi için işlemlerin başlatıldığını belirtti.
Bu ölümle birlikte Husilerin sivil tesislere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 14’e ulaştı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, saldırı sonrası ilk açıklamasında 309 kişinin yaralandığını bildirmişti. Saldırı nedeniyle havalimanındaki operasyonlar geçici olarak durduruldu.
Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, bombanın havalimanına isabet etmesiyle tavanın çöktüğü ve yolcuların panik içinde kaçıştığı anlar yer alıyor.
Son bir haftada Suudi Arabistan’da 5 havalimanı hedef alındı. Bu saldırılarda toplam 10 saldırı gerçekleştirildi, 19 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap