Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, imalat sanayii yatırımları için ÖFB uygulamasını başlattı. 100 milyon TL üzeri yatırımlar uzun vadeli ve uygun kredilere erişecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, imalat sanayii yatırımlarını hızlandırmak amacıyla yeni bir finansman uygulamasını duyurdu. Bu kapsamda, teşvik belgesi bulunan yatırımlar için Öncelikli Finansman Belgesi (ÖFB) düzenlenerek sanayicilere uzun vadeli ve uygun koşullu yatırım kredilerine hızlı erişim imkanı sağlanacak.
Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugüne kadar 530 milyar lira yatırım tutarına sahip 84 projeyi uygun koşullu finansmana yönlendiren 750 milyar lira bütçeli Yüksek Teknolojili Ürün Yatırım Destek Programı (YTAK) kapsamında yeni bir uygulama başlattıklarını belirtti.
Yeni uygulama ile 100 milyon lira ve üzeri tutarda, teşvik belgesine sahip tüm imalat sanayisi yatırımları kapsama dahil edilecek. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’ye değer katan yatırımları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Başvuruların ‘yatirimkredisi.sanayi.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılabileceği bildirildi.
Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi Programı çerçevesinde, teşvik belgesi veya Stratejik Yatırım Belgesi almış yatırımcılar için doğrudan ÖFB düzenlenecek. Diğer teşvik belgeleri için ise ‘katma değer potansiyeli’, ‘verimlilik ve sektörel etki’, ‘ekonomiye hızlı katkı’ ve ‘AR-GE yetkinliğine sahip olma’ kriterlerine göre 50 ve üzeri puan alanlara ÖFB verilecek.
ÖFB sahibi yatırımlar, 1 milyar liraya ve yatırımın yüzde 50’sine kadar uygun vade ve koşullarda YTAK kredisinden yararlanmak üzere bankalara başvuru hakkı kazanacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap