Macaristan muhalif lideri Peter Magyar, Budapeşte’de canlı yayın sırasında tükürüklü saldırıya uğradı. Olay, ülkedeki siyasi gerilimi gözler önüne serdi.
Macaristan’ın önde gelen muhalif figürlerinden Peter Magyar, geçtiğimiz günlerde başkent Budapeşte’deki Nyugati Tren İstasyonu’nda Ulaştırma ve Yatırım Bakanı David Vitezy ile birlikte yürüdüğü sırada canlı yayında bir kişinin tükürüklü saldırısına maruz kaldı. Yaşlı bir adam, “Buraya gelmeye nasıl cüret ettiniz” diyerek ikilinin olduğu yöne doğru tükürdü. Olay anı kameralara yansıdı.
Magyar, saldırganın bu hareketine “Size afiyet diliyorum” şeklinde yanıt verdi ve yürümeye devam etti. Kısa bir süre sonra ise izleyicilere, bu olayın “Fidesz’in geriye kalan yüzlerini” gösterdiğini ifade etti. Saldırganın tükürme sesi ve siyasetçilerin tepkileri canlı yayına yansıdı.
Peter Magyar, saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında konuya değindi. Destekçilerinden morallerini bozmamalarını ve öfke kontrolü yaşayamayan insanların “anlayışa ve teselliye” ihtiyaç duyduklarını belirtti. Magyar, Macar halkının bazı kesimlerine yerleşen nefretin sorumlusunun eski Başbakan Viktor Orban ve hükümetinin “kamu kaynaklarıyla finanse edilen siyasi propaganda” faaliyetleri olduğunu savundu.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise saldırganı “Fidesz laması” olarak nitelendiren Magyar, şikayetçi olmayacağını duyurdu. Saldırgana karşı öfke duymadığını ifade eden muhalif lider, bir dahaki sefere düşmanlığını “yüzüne karşı” göstermesini istedi.
Uzmanlar, yaşanan olayı “ciddi bir güvenlik hatası” olarak değerlendirdi. Ancak Peter Magyar, maruz kaldığı bu saldırıya rağmen kişisel koruma talebinde bulunmayacağını açıkladı. Bu durum, ülkedeki siyasi ortamın gerilimini bir kez daha gündeme getirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap