İran-ABD ateşkes beklentilerine rağmen İsrail’den Lübnan’a sert müdahale. 16 Lübnanlı öldü, Hizbullah misilleme yaptı. İsrail Bakanı Ben-Gvir’den “Tüm Lübnan yanmalı” tepkisi.
İran ve ABD arasındaki geniş çaplı ateşkes beklentilerine karşın İsrail, Lübnan’daki operasyonlarını sürdürerek tansiyonu yükseltti. İsrail’in Lübnan’a yönelik yoğun bombardımanları sonucu 16 Lübnanlı hayatını kaybetti. Bu saldırılara Hizbullah’tan misilleme gecikmedi.
Hizbullah’ın İHA saldırısı, İsrail ordusunda ağır kayıplara yol açtı. Saldırıda 4 İsrail askeri araçlarında yanarak ölürken, aynı gün başka bir saldırıda 5 asker ağır yaralandı. Olaylar, bölgedeki gerilimi tırmandırdı.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamada, yaşananlara dair provokatif ifadeler kullandı. Ben-Gvir, İsrailli annelerin her gözyaşı için bin Lübnanlı annenin ağlaması gerektiğini belirterek, “Tüm Lübnan yanmalı!” dedi.
Ben-Gvir, Amerikan yönetimine üstü kapalı gönderme yaparak, İsrail’in ulusal güvenliğini önceliklendirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan, “Her İsrailli annenin her gözyaşı için, bin Lübnanlı anne ağlamalı. Bütün Lübnan yanmalı.” ifadelerini tekrarladı.
İsrail askerlerinin ve vatandaşlarının korunmasının en yüce görev olduğunu belirten Ben-Gvir, bu taahhüdün her türlü diğer husustan önce geldiğini savundu. Ortadoğu’da ölçülü tepkilerle sonuca ulaşılamayacağını iddia eden Ben-Gvir, “Yok etmek. Terörü ezmek.” çağrısında bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap